Και οι αφίξεις από την Ιταλία συνεχίζονται… Δεκάδες μαθητές από σχολεία της Βόρειας Ελλάδας διέκοψαν τις εκδρομές τους και από το πρωί καταφτάνουν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Το μεσημέρι επέστρεψαν και αρκετοί εκδρομείς, κυρίως από την Ήπειρο όπου τις προηγούμενες μέρες βρέθηκαν στην Ιταλία, κατά βάση στη Βενετία που αποτελεί κορυφαίο προορισμό για τις ημέρες της Αποκριάς.

Όταν ξεκίνησαν για τις εκδρομές τίποτα δεν προμήνυε τις δύσκολες ώρες που θα περνούσαν.

Μεγάλες πόλεις της Ιταλίας έχουν ερημώσει, σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει ενώ στα φαρμακεία δεν υπάρχει μάσκα ούτε για δείγμα.

Οι Έλληνες που επιστρέφουν είναι ιδιαίτερα ψύχραιμοι. Σε όλους έχει δοθεί η οδηγία ότι στην περίπτωση που ανεβάσουν πυρετό ή εμφανίσουν άλλο σύμπτωμα όμοιο της γρίπης θα πρέπει άμεσα να απευθυνθούν σε δημόσιο νοσοκομείο.

Όπως είναι γνωστό έχουν οριστεί 13 νοσοκομεία αναφοράς, ενώ σε ετοιμότητα είναι όλα τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, ο ΕΟΔΥ, η επιτροπή λοιμωξιολόγων και ειδικών επιστημόνων.

Στα νοσοκομεία αναφοράς περιλαμβάνεται και το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων.

Μαζί με τους Έλληνες μαθητές και εκδρομείς στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έφτασαν και μαθητές από την Γαλλία.

Τα σχολεία κάνουν εκδρομή στη χώρα μας και όπως είπαν οι μαθητές και οι καθηγητές τους δεν ανησυχούν ούτε έχουν ανατρέψει το πρόγραμμά τους.

 

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε διευρυμένη σύσκεψη που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη.

Στη σύσκεψη κλήθηκαν και πήραν μέρος το Λιμεναρχείο, ο Οργανισμός Λιμένος, το Νοσοκομείο Φιλιατών, το ΤΕΠ, η Αστυνομία, ο Δήμος και έγινε μία πρώτη εκτίμηση της κατάστασης και της ετοιμότητας που υπάρχει.

 

 

 

 

epiruspost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here