ΑρχικήΉπειροςΔιαμαρτυρήθηκαν για τις πολιτικές ερήμωσης της Ηπείρου και των Σουλιωτοχωρίων η Αδελφότητας...

Διαμαρτυρήθηκαν για τις πολιτικές ερήμωσης της Ηπείρου και των Σουλιωτοχωρίων η Αδελφότητας το ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ

Δημοσιεύθηκε:

Πάρτε τώρα ουσιαστικά μέτρα, που θα ανακόψουν την πορεία ερήμωσης των χωριών της Ηπείρου και τις αιτίες που την προκαλούν. Αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, που συνδιοργάνωσαν στο Σύνταγμα στις 15 Φλεβάρη οι Ομοσπονδίες Καλαμά, Κόνιτσας, Μουργκάνας, Ραδοβιζινών Άρτας και Τζουμέρκων.

Στη συγκέντρωση, μετείχαν εκατοντάδες απόδημοι Ηπειρώτες από διάφορα σωματεία (Ομοσπονδίες, σύλλογοι, Αδελφότητες κλπ) των 4 νομών της Ηπείρου. Αξιοπρεπής εμφάνιση έκανε και Αδελφότητα το Ηρωϊκό Σούλι.

Τα μέλη και φίλοι της Αδελφότητας, ένωσαν τη φωνή τους με τους άλλους απόδημους Ηπειρώτες και απαίτησαν από τους κυβερνώντες να πάρουν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα, ενάντια στις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές, που αποτελούν την κύρια αιτία ερήμωσης της Ηπείρου αλλά και των Σουλιωτοχωρίων.

Στο διάρκεια της συγκέντρωσης, αντιπροσωπεία της 5 Ομοσπονδιών, συνοδευόμενη από τον Αντιπρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΣΕ) Αλέξανδρο Λαμπρίδη και Σωτήρη Κολιούση, επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματα στο προεδρείο και τα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων).

Παραμονές της Πανηπειρωτικής κινητοποίησης στο Σύνταγμα, στις 12 Φλεβάρη 2023, η γενική Συνέλευση της Αδελφότητας ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ, που συνήλθε στα γραφεία της στην Αθήνα, εξέδωσε την παρακάτω:

«Η Αδελφότητα ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ, στηρίζει την απόφαση των 5  Ομοσπονδιών (Καλαμά, Κόνιτσας, Μουργκάνας, Ραδοβιζινών Άρτας, Τζουμέρκων) και της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΣΕ) για την αγωνιστική κινητοποίηση της 15ης Φεβρουαρίου στη Βουλή στις 5 μ.μ., διεκδικώντας από την Πολιτεία την ικανοποίηση αιτημάτων που αφορούν την επιβίωση των χωριών της Ηπείρου και των κατοίκων της.

Με δεδομένο ότι το ιστορικό Σούλι παραμένει στην αφάνεια και οι μόνιμοι κάτοικοι στα Σουλιωτοχώρια βιώνουν έντονα τις συνέπειες της ερήμωσης, καλούνται τα μέλη της και οι φίλοι της Αδελφότητας, να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση, να ενώσουν τη φωνή τους με τους άλλους απόδημους Ηπειρώτες και να διεκδικήσουν από την Πολιτεία άμεσα και ουσιαστικά μέτρα:

ενάντια στις αιτίες που προκαλούν την ερήμωση των χωριών της Ηπείρου
για να την ανάδειξη και ορθολογική ανάπτυξη του ιστορικού χώρου του Σουλίου, με την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, η εφαρμογή του οποίου θα συμβάλει στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των μόνιμων κατοίκων των Σουλιωτοχωρίων».

 

Τελευταία νέα

ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, Άρτα: Ο κ. Στύλιος κοροϊδεύει τον Αρτινό λαό και εμπαίζει τις οικογένειες των φοιτητών της πόλης μας –

Οι φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και έχουν προχωρήσει από...

Αποκλειστικό: Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό στην καφετέρια της Νέας Ιωνίας

Καθηλώνει το βίντεο – ντοκουμέντο που δειχνει καρέ – καρέ τη δολοφονική επίθεση που...

Δεκαεπτά οι περιοχές Natura στην Ήπειρο

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το θεσμικό κείμενο για τις περιοχές που περιλαμβάνονται στο...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: