Σε «διαζύγιο» οδηγούνται οι δύο παρατάξεις του Επιμελητηρίου Άρτας, οι οποίες μετά τις εκλογές του 2017 είχαν συνεργαστεί εξασφαλίζοντας πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Σε σημερινή του συνέντευξη 2 το μεσημέρι ο επικεφαλής της παράταξης «Επιμελητηριακή Αλλαγή» Δημήτρης Χουλιάρας, αναμένεται να ανακοινώσει ότι αίρει την στήριξη προς την αντίστοιχη «Επιχειρούμε Μαζί», από την οποία αναδείχθηκε ο σημερινός πρόεδρος Γιάννης Γκολομάζος. Αιτία όπως υποστηρίζει ο κ. Χουλιάρας αποτελεί το γεγονός ότι η παράταξη «Επιχειρούμε Μαζί» δεν τήρησε την συμφωνία, που προέβλεπε θητεία τριών χρόνων με πρόεδρο τον Γιάννη Γκολομάζο και ενός έτους από τον ίδιο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον Δεκέμβριο 2017 οι δύο συνδυασμοί  ”Επιχειρούμε Μαζί ” του κ. Γκολομάζου και  ”Επιμελητηριακή Αλλαγή ” του κ. Χουλιάρα συμφώνησαν να συνδιοικήσουν ,

και αναλυτικότερα για 3 χρόνια να ασκείται η διοίκηση από την παράταξη ”Επιχειρούμε Μαζί ” του κ. Γκολομάζου και για 1 χρόνο από την παράταξη ”Επιμελητηριακή Αλλαγή ” του κ. Χουλιάρα.

Να τονίσουμε ότι για τρία χρόνια , με απόλυτο πάντα σεβασμό στην συμφωνία μας και στον επιμελητηριακό θεσμό , στηρίξαμε και βοηθήσαμε την προεδρία του κ. Γκολομάζου από θέσεις ευθύνης στα όργανα και στις επιτροπές , συμβάλλοντας έτσι κι εμείς στην εύρυθμη λειτουργία του Επιμελητηρίου.

Αποτέλεσμα αυτού είναι το πολύ σημαντικό έργο που έχει να επιδείξει το Επιμελητήριό μας έως σήμερα προς τα μέλη του και την τοπική κοινωνία.

Στις  31/12/20 έπρεπε γίνει η αλλαγή στην προεδρία βάση της συμφωνίας των δύο συνδυασμών , πράγμα που δεν έγινε γιατί πήρε παράταση για 1 (ένα) χρόνο η θητεία των ΔΣ των Επιμελητηρίων.

Παρόλο που προτείναμε να μοιραστεί αναλογικά ο χρόνος της παράτασης ,

‘’υποχωρήσαμε’’ για να μην διαταράξουμε την επιτυχημένη πορεία και στηρίξαμε για έναν ακόμη χρόνο το 2021 , τέταρτο δηλαδή για πρόεδρο τον Γιάννη Γκολομάζο.

Φτάνοντας στην ολοκλήρωση του 2021  ο κύριος Γκολομάζος με την στήριξη μας συμπλήρωσε 4 (τέσσερα) χρόνια Πρόεδρος δηλαδή μια ολόκληρη θητεία  .

Ζητήσαμε να εφαρμοστεί η αρχική συμφωνία της συνεργασίας – συνδιοίκησης,  να γίνει η ομαλή μετάβαση στην Προεδρία μέσα από ψηφοφορία και να εκλεγεί Πρόεδρος ο Δημήτρης Χουλιάρας για τον τελευταίο χρόνο.

Με μεγάλη μας έκπληξη λάβαμε αρνητική απάντηση από τον κύριο Γκολομάζο, δηλαδή αρνήθηκε να εφαρμόσει την συμφωνία των 2 (δύο) συνδυασμών για εναλλαγή στην Προεδρία.

Ενημερώσαμε όλα τα εκλεγμένα μέλη της παράταξης του κυρίου Γκολομάζου , αλλά  δεν πήραμε καμία απάντηση.

Θεωρούμε την άρνηση εφαρμογής της συμφωνίας UNFAIR και δεν συνάδει με τα δημοκρατικά πιστεύω της παράταξης μας, έτσι είμαστε στην δυσάρεστη θέση να άρουμε ως  συνδυασμός την στήριξη μας στο πρόσωπο του Γιάννη Γκολομάζου ως Προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας .

Θα συνεχίζουμε να προσφέρουμε από τις θέσεις ευθύνης που έχουμε με γνώμονα την εύρυθμη  λειτουργία του Επιμελητηρίου.

Πλέον θα αποφασίζουμε ως συνδυασμός και όχι ως  συνεργαζόμενη συνδιοίκηση  , θα βγάζουμε Δελτία Τύπου με τις προτάσεις και τις αποφάσεις μας .

Από τις θέσεις που έχει η παράταξη μας στο ΔΣ, δηλαδή του Αντιπροέδρου ,του Γραμματέα και του υπεύθυνου Γ.Ε.Μ.Η ,θα συνεχίσει να είναι  στυλοβάτης αλλά και εγγυητής για τη σωστή λειτουργία του Επιμελητηρίου υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των μελών συναδέλφων μας .

Τέλος να σας ανακοινώσουμε ότι η Επιμελητηριακή Αλλαγή θα κατέλθει στις τρέχουσες Επιμελητηριακές εκλογές τον Δεκέμβριο του 2022.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ