Συγκρατημένη αισιοδοξία, ότι θα βρεθεί λύση και μάλιστα σύντομα στον τρόπο χρηματοδότησης και υλοποίησης του Τμήματος της Ιόνιας από τα Γιάννενα μέχρι την Κακαβιά, εκφράζει ο δήμος Πωγωνίου.

Δεκαπέντε και πλέον χρόνια μετά τις ιστορικές διαπραγματεύσεις των τοπικών φορέων με τον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά που κατέληξαν σε αδιέξοδο, οδηγώντας την κατασκευή της Ιόνιας μέχρι το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και τη συμβολή με την Εγνατία, οι συζητήσεις και διαβουλεύσεις εξελίσσονται ώστε να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση.

Όπως ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις ο δήμαρχος Πωγωνίου Κων. Καψάλης, οι πιέσεις των τοπικών φορέων αλλά και το ενδιαφέρον της πολιτείας, για την υλοποίηση του τμήματος που υπολείπεται θα αποφέρουν θετικό αποτέλεσμα και μάλιστα σύντομα.

«Έχουμε όλοι ευθύνες για την αποτυχία της μη κατασκευής του οδικού άξονα και στον α’ και στον β’ βαθμό, αλλά και κεντρικά. Θυμόμαστε τι έγινε πριν από 15 χρόνια στις συζητήσεις και στις αντιδράσεις για το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και αυτό αποδείχθηκε ένα αρνητικό σημείο γιατί έδωσε τη δυνατότητα και στο υπουργείο και στα κατασκευαστικά συμφέροντα να αφήσουν εκτός σύμβασης παραχώρησης το τμήμα. Δίνουμε μία μάχη σε επίπεδο Ε.Ε, κατανοούμε τις δυσκολίες που υπάρχουν, ειδικά για την κατασκευή ενός τετράιχνου άξονα, όμως αισιοδοξούμε ότι σύντομα θα βρεθεί λύση», κατέληξε ο κ. Καψάλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ