Ένταση στα Τζουμέρκα προκαλεί ένα αίτημα κατασκευής υδροηλεκτρικού έργου στο ρέμα Μελισουργιώτικο και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων είπε ήδη το πρώτο εμφατικό “όχι”.

Σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πριν από μερικές ημέρες, και στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου : «Μικρός υδροηλεκτρικός σταθμός, ισχύος 2,8 MW, στο ρέμα Μελισουργιώτικο, Δ.Ε. Πραμάντων, στο Δήμο Βόρειων Τζουμέρκων, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου», με φορέα πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου την εταιρεία: «AQUAVOLT I.K.E.», το δημοτικό συμβούλιο γνωμοδότησε ομόφωνα αρνητικά.

Στα επιχειρήματα του Δημάρχου Γιάννη Σεντελέ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων πως τo Σχέδιο Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ηπείρου βρίσκεται σε διαδικασία αναθεώρησης και μεταξύ άλλων προβλέπονται:

έργα αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στους υδατικούς πόρους
αξιολόγηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας
Επίσης, στο Ν.4685/2020 “Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας” αναφορικά με τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προβλέπεται έκδοση υπουργικής απόφασης για τις ΑΠΕ που δεν έχει εκδοθεί ακόμα…

Τέλος, σύμφωνα με το Δήμαρχο,

Το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις ΑΠΕ είναι υπό αναθεώρηση

Το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό είναι επίσης υπό αναθεώρηση Δημήτρης Μήτσης και Λεωνίδας Λεοντάρης από τις δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης τοποθετήθηκαν επίσης αρνητικά για το έργο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ