ΑρχικήΉπειροςΔιπλασιάζεται η επιδότηση για τα καύσιμα στην Ήπειρο

Διπλασιάζεται η επιδότηση για τα καύσιμα στην Ήπειρο

Δημοσιεύθηκε:

Τη νέα δέσμη μέτρων για να ανακουφιστούν οι οδηγοί από την ακρίβεια των καυσίμων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με έμφαση στα νησιά της χώρας μας, όπου λόγω της αύξησης του κόστους των μεταφορικών η τιμή πώλησης της αμόλυβδης “φλερτάρει” πλέον με τα 3 ευρώ το λίτρο.

Στα 80 ευρώ η επιδότηση στην Ηπειρωτική Ελλάδα – 100 ευρώ στα Νησιά

Το ποσό της επιδότησης του Fuel Pass 2, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, θα φτάνει τα 80 ευρώ στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα 100 ευρώ στα νησιά. Όσον αφορά τα δίτροχα, η επιδότηση θα φτάνει τα 70 ευρώ. Η περίοδος ισχύος θα είναι τρίμηνη και συγκεκριμένα για Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

«Απομειώνουμε τις αυξήσεις κατά 44 λεπτά το λίτρο για 180 λίτρα καυσίμου, για τις βασικές μετακινήσεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά στο diesel, επεκτείνεται χρονικά η επιδότηση στην αντλία. Η επιδότηση παραμένει στα 12 λεπτά το λίτρο, ενώ με τον ΦΠΑ φτάνει τα 15 λεπτά το λίτρο. Στόχος είναι το ντίζελ να κρατηθεί κάτω από 2 ευρώ στην αντλία.

Επισπεύδεται η επιστροφή του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο – Τον Αύγουστο η καταβολή

Μια ξεχωριστή ανακοίνωση για τους αγρότες έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσίαση των νέων μέτρων στήριξης για τα καύσιμα με το «Fuel Pass 2». Ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο γνωστοποίησε ότι η επιστροφή του ΕΦΚ κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο θα επισπευστεί κατά τρεις μήνες και αντί για τον Νοέμβριο όπως προγραμματιζόταν αρχικά, θα καταβληθεί στους δικαιούχους τον Αύγουστο

Η εξειδίκευση των νέων μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός θα γίνει στις 3 το μεσημέρι από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τελευταία νέα

Αποκλειστικό: Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό στην καφετέρια της Νέας Ιωνίας

Καθηλώνει το βίντεο – ντοκουμέντο που δειχνει καρέ – καρέ τη δολοφονική επίθεση που...

Δεκαεπτά οι περιοχές Natura στην Ήπειρο

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το θεσμικό κείμενο για τις περιοχές που περιλαμβάνονται στο...

Ευγενία Σαμαρά: Νέο πρόσωπο στη ζωή της μετά τον χωρισμό με τον Γιάννη Ποιμενίδη;

Τίτλοι τέλους έπεσαν στη σχέση της Ευγενίας Σαμαρά με τον Γιάννη Ποιμενίδη, με τους...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: