Δώδεκα φιλέτα της Πρέβεζας μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο για ξεπούλημα, από την «αριστερή» Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τοπκή Φωνή»

Μεταξύ αυτών το Πυροβολικό (Πάρκο Νεάπολης), το Στρατόπεδο Κονκουρή, το οικόπεδο της Πυροσβεστικής, έκταση μπροστά από το Κάστρο Παντοκράτορα και το Δημοτικό Σχολείο Παντοκράτορα, έκταση μπροστά από το Νεκροταφείο του Αγίου Θωμά, οι Ναυτικές Σχολές, το οικόπεδο του Νοσοκομείου, το παλιό Τελωνείο (το διεκδικούσε το Επιμελητήριο και… ο Τσακαλώτος έταζε) και άλλα, όπως πλατείες και εκτάσεις.

Στις 19 Ιουνίου, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών μεταβιβαστήκαν, πανελλαδικά 10.119 ακίνητα του Δημοσίου, το 0,39% της επιφάνειας της Ελλάδας, στο Υπερταμείο των δανειστών.

Η αξία των ακινήτων αυτών υπολογίζεται κατ’ ελάχιστο στα 25 δις ευρώ. Πρόκειται για ακίνητα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων βρίσκονται στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και στις περισσότερες πρωτεύουσες των Νομών της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, εξουσιοδοτείται ο Υπουργός Οικονομικών να εκδώσει τις σχετικές πράξεις και να προβεί σε κάθε αναγκαία πράξη προς μεταβίβαση στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.) 10.119 ακινήτων, κυριότητας Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού εμβαδού γης 511.357.451 τ.μ. και συνολικής δομημένης επιφάνειας 22.601 τ.μ., όπως αυτά εξειδικεύονται με Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ).

Επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή την εκχώρηση ακινήτων του Δημοσίου στο Υπερταμείο.

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη «η «περήφανη διαπραγμάτευση» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ήδη στοιχίσει πάνω από 15.000€ σε κάθε νοικοκυριό, ενώ θλιβερή πραγματικότητα αποτελούν ο κόφτης σε μισθούς και συντάξεις και το Υπερταμείο για 99 χρόνια».

Όπως τονίζει ο γραμματέας της Π.Ε. της Ν.Δ. «η Κυβέρνηση, έσπευσε να υλοποιήσει την απαίτηση του Υπερταμείου και με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών μεταβίβασε στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. 10.119 ακίνητα, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού εμβαδού γης 511.357.451 τ.μ. και συνολικής δομημένης επιφάνειας 22.601 τ.μ.!!!».

 

 

 

 

ΤΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here