Σε μια περίοδο που τα καταστήματα παραμένουν κλειστά, χωρίς ν’ αλλάζει κάτι τουλάχιστον μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, κάθε πρωτοβουλία στήριξής τους, μικρή ή μεγάλη, αποτελεί τονωτική ένεση για να καταφέρουν να επιβιώσουν μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Το λουκέτο στα φυσικά καταστήματα, αναπόφευκτα στρέφει τους καταναλωτές στα ηλεκτρονικά, μια όμως διαδικασία, με την οποία δεν είναι εξοικειωμένοι όλοι οι έμποροι και κυρίως οι μικροί με τις οικογενειακές επιχειρήσεις.

Η υγειονομική κρίση ήδη από την περασμένη Άνοιξη ανάγκασε και πολλές μικρές επιχειρήσεις να στραφούν δειλά – δειλά στο ηλεκτρονικό εμπόριο, κυρίως οι νεότερες ηλικίες που έχουν ευχέρεια με τα ηλεκτρονικά μέσα.

Όμως χρειάζονται στήριξη και κυρίως καθοδήγηση. Αυτό λοιπόν προσπαθεί να προσφέρει το Επιμελητήριο Άρτας με την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει για τις επιχειρήσεις – μέλη του με το «δωρεάν ηλεκτρονικό ράφι πωλήσεων» χωρίς κανένα κόστος, δείχνοντας το δρόμο και στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων, που τελευταία επιδίδεται μόνο σε ανακοινώσεις και επιστολές προς τα υπουργεία.

Ίσως να είναι καλά κάποια από τα αιτήματα που προωθεί, όμως ταυτόχρονα θα πρέπει να είναι πιο κοντά στις τοπικές επιχειρήσεις, αναπτύσσοντας κάθε χρήσιμο εργαλείο που θα μπορούσε να ενισχύσει την προβολή τους και όχι μόνο. Κι ακόμη έχει αναπτύξει κάποια, υπάρχει αδυναμία να τα επικοινωνήσει τόσο στους επιχειρηματίες όσο κυρίως στους πολίτες.

Δωρεάν ηλεκτρονική στέγη
Ανταποκρινόμενο λοιπόν το Επιμελητήριο Άρτας στις προκλήσεις της εποχής, δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις μέλη του να αποκτήσουν δωρεάν το δικό τους «ράφι» και να κάνουν ηλεκτρονικές πωλήσεις στην ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, η οποία είναι διαθέσιμη και λειτουργεί στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου, αλλά και στην ηλεκτρονική δ/νση www.artamarket.gr στο διαδίκτυο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, προσφέρει:

– Προβολή και Ηλεκτρονικές Πωλήσεις στην Τοπική Ηλεκτρονική Αγορά Μελών
Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (e-Mall) δίνει τη δυνατότητα προβολής (βιτρίνα), αλλά και Ηλεκτρονικών πωλήσεων (e-shop) των τοπικών, αλλά και άλλων προϊόντων χωρίς την ανάγκη ειδικής υποδομής, εύκολα και απλά. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ολοκληρωμένη Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Καταστήματος, που ενσωματώνεται εύκολα και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης.

Αποτελεί τον πιο σύγχρονο Επιχειρηματικό Οδηγό για όλες τις επιχειρήσεις- μέλη του Επιμελητηρίου, με αυτοδιαχείριση περιεχομένου και Online πωλήσεων. Ένα ηλεκτρονικό τοπικό e-Mall για όλες τις Τοπικές Επιχειρήσεις της Άρτας. Ένα Ηλεκτρονικό Ράφι Προβολής των Τοπικών Επιχειρήσεων & Προϊόντων Λιανικής-Χονδρικής στα Ελληνικά και Αγγλικά. Με εύκολη δημιουργία κάθετων αγορών π.χ: Λιανική Αγορά συγκεκριμένης πόλης (ή περιοχής), Τοπικά/Παραδοσιακά Προϊόντα, Έπιπλα, Παπούτσια, Κρέατα/Πουλερικά, Ψάρια, Κατεψυγμένα, Δώρα, Υπηρεσίες κλπ. Προβάλλονται διεθνώς και όλες οι επιχειρήσεις, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα B2B Συνεργασιών Χονδρικής.

– Προβολή και Ηλεκτρονικές Πωλήσεις στην Πανελλήνια Ηλεκτρονική Αγορά, www.directmarket.gr

Προσφέρεται με το ίδιο εταιρικό προφίλ προβολή και στην Πανελλαδική Ηλεκτρονική βιτρίνα, δηλαδή ένα ακόμα Ηλεκτρονικό Ράφι για όλες τις Επιχειρήσεις του Νομού Άρτας, που αξιοποιεί όλες τις τελευταίες τάσεις και δυνατότητες της αγοράς στο e-Επιχειρείν στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Δίνεται η δυνατότητα αυτοδιαχειριζόμενου ηλεκτρονικού καταστήματος (ηλεκτρονικό ράφι) και διασύνδεσής του με την Τοπική Αγορά Άρτας δηλαδή 2 βιτρίνες: της Τοπικής αγοράς του Νομού Άρτας προσβάσιμη μέσα από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου και με το ίδιο ακριβώς προφίλ, της Πανελλήνιας Ηλεκτρονικής αγοράς Directmarket.gr, που προβάλλει σήμερα 1.500.000 προϊόντα από 1500 Επιχειρήσεις.

Ταυτόχρονα παρέχεται και δωρεάν διασύνδεση του ηλεκτρονικού ραφιού με την τοπική και Πανελλήνια Πύλη Τουρισμού www.Filoxeno.com στην κατηγορία Τοπική Αγορά, που επίσης προβάλει όλες τις Επιχειρήσεις, που ασχολούνται με τον Τουρισμό (καταλύματα, ξενοδοχεία, εστιατόρια, δραστηριότητες, τουριστικά πρακτορεία κλπ), αλλά και τα Καταστήματα Λιανικής της κάθε τοπικής αγοράς.

Κάθε προβολή (το περιεχόμενο, οι παραγγελίες, οι τιμές και η διαθεσιμότητα των προϊόντων) είναι αυτοδιαχειριζόμενη αποκλειστικά από την κάθε επιχείρηση, ενώ είναι εφικτή η αυτόματη διασύνδεση των υπαρχόντων e-shop του Νομού Άρτας με την αγορά μέσω αρχείου XML (απλά στέλνοντας το link με τα προϊόντα της επιχείρησης).

Το πιο σημαντικό απ’ όλα όμως είναι ότι δεν απαιτείται καμία υποδομή από τις επιχειρήσεις παρά μόνο σύνδεση στο Internet. Είναι εύκολες στη χρήση και πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες από τα μέλη του Επιμελητηρίου Άρτας. Παρέχεται πλήρης εξ αποστάσεως υποστήριξη από το συνεργάτη του Επιμελητηρίου στους χρήστες, καθώς και εκπαιδευτικό υλικό για την εύκολη εκμάθηση και χρήση τους.

•Περισσότερες πληροφορίες στο Επιμελητήριο Άρτας στο τηλέφωνο 26810-28728

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here