spot_img
ΑρχικήΉπειροςΔραματικές ελλείψεις στα κέντρα υγείας του Δήμου Πάργας - Ανάστατοι οι κάτοικοι του...

Δραματικές ελλείψεις στα κέντρα υγείας του Δήμου Πάργας – Ανάστατοι οι κάτοικοι του Δήμου

Δημοσιεύθηκε:

Υπερβολικά υποστελεχωμένα σε ανθρώπινο δυναμικό και με σοβαρές ελλείψεις τα Κέντρα Υγεία του Καναλακίου και της Πάργας, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται οι προβλεπόμενες εφημερίες. Την ίδια στιγμή ακόμα και τα ασθενοφόρα δεν μπορούν να μετακινηθούν κάποιες ώρες εξαιτίας ελλείψεων σε οδηγούς και πληρώματα.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια εποχή που τα κέντρα υγείας, ιδίως στις τουριστικές περιοχές του δήμου Πάργας, εξυπηρετούν ένα μεγάλο αριθμό τουριστών, παραθεριστών και μόνιμων κατοίκων, με αποτέλεσμα ανά πάσα στιγμή να κινδυνεύει η ζωή χιλιάδων ανθρώπων.

Αν συμβούν ταυτόχρονα δύο περιστατικά που είναι σοβαρά δεν ξέρουμε που θα πρωτοπάει το ασθενοφόρο. Υπάρχουν τα οχήματα, όμως, δεν υπάρχει το προσωπικό για να βγουν οι βάρδιες. Η αγωνία των κατοίκων αλλά και επισκεπτών  «χτυπά» κόκκινο σε περίπτωση έκτακτων καταστάσεων.

Απαιτούνται τουλάχιστον δύο επανδρωμένα ασθενοφόρα στις βάρδιες, τους καλοκαιρινούς μήνες στις τουριστικές περιοχές του Δήμου Πάργας. Όσο πάντως δεν δρομολογούνται λύσεις στο κρίσιμο αυτό ζήτημα ζωής και θανάτου, οι τριτοκοσμικές εικόνες θα συνεχίζονται.

Χαρακτηριστικό γεγονός είναι ο θάνατος του 65χρονου, στο Καναλάκι που αισθάνθηκε αδιαθεσία, και πέθανε περιμένοντας το ασθενοφόρο στις 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023. Κάτοικος της περιοχής τον βρήκε στο δρόμο και ειδοποίησε την αστυνομία. Ο αστυνομικός βάρδιας με την σειρά του ειδοποίησε στο Κ.Υ Καναλακίου όπου τον ενημέρωσαν, ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο όχημα προκειμένου να μεταβεί στο σημείο, και ότι θα έπρεπε να περιμένει αρκετή ώρα να έρθει από Πρέβεζα ασθενοφόρο (1 ώρα απόσταση), ενώ τα λεπτά ήταν ιδιαίτερα κρίσιμα. Τελικά μετά από 30 λεπτά ο άτυχος 65χρονος μεταφέρθηκε με το αυτοκίνητο της αστυνομία στο Κέντρο υγείας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Τα Κέντρα Υγείας αδυνατούν να εξυπηρετήσου τον πληθυσμό της περιοχής και όταν φεύγει το ασθενοφόρο η περιοχή μένει ακάλυπτη.

Για όλη αυτή την κατάσταση υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες και τις έχουν όλοι όσοι κυβέρνησαν, και δεν έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον, ώστε να ενισχυθούν τα κέντρα υγείας. Οι υποσχέσεις, πρέπει επιτέλους να σταματήσουν και να δώσουν τη θέση τους σε πράξεις και ενέργειες τέτοιες ώστε να ατενίζουμε το παρόν και το μέλλον της χώρας μας με ελπίδα και αισιοδοξία.

Τελευταία νέα

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία του Σπύρου Ριζόπουλου στην Άρτα. 

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία του ΣπύρουΡιζόπουλου στην Άρτα. Η εκδήλωση...

Συνέντευξη του Θωμά Ρίζου υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου με το συνδυασμό «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ – Τόπος να Ζεις»

Μία ευχάριστη και ενδιαφέρουσα συνέντευξη είχε το Artinos.gr με τον Θωμά Ρίζο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος...

ΜΑΡΙΟΣ ΤΣΙΡΚΑΣ Υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος: Η Ήπειρος μπορεί να χωρέσει τα όνειρα όλων μας

Στις 8 Οκτωβρίου ψηφίζουμε Κοινό των Ηπειρωτών με επικεφαλής τον Γιάννη Στέφο. Για να...

Συνάντηση Δημάρχου Πάργας με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές Ashud Ahmed και τον Md Khaled πληρεξούσιο ΥπουργόΣυνάντηση Δημάρχου Πάργας 

Με πρωτοβουλία του  Δήμαρχου Πάργας Νίκου Ζαχαριά πραγματοποιήθηκε στην Πάργα συνάντηση  με τον Πρέσβη της Λαϊκής...

Περισσότερα