Δύο ακόμη τραυματισμένες χελώνες Καρέτα-Καρέτα ( ο Σπάρτακος και η Αλεξία) εντοπίστηκαν μέσα στον Αύγουστο στον Αμβρακικό Κόλπο και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο του Αρχέλων όπου και περιθάλπονται.

Το προσωπικό του Αρχέλων το φετινό καλοκαίρι με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών, διένειμε ενημερωτικό υλικό στην παραλία, ενώ το καλοκαίρι του 2020 θα στήσει το δικό του ξύλινο κιόσκι “οργανώνοντας” έτσι το δικό του “στρατηγείο” για την προστασία όχι μόνο των χελωνών αλλά γενικότερα της θαλάσσιας ζωής στον βιότοπο του Αμβρακικού.

Μάλιστα ο “Αρχέλων” φέτος εντόπισε 13 φωλιές χελωνών στην παράκτια ζώνη από ακρωτήριο Μύτικα έως Καστροσυκιά γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό αφού το 2017-πρώτη χρονιά υλοποίησης του προγράμματος- οι φωλιές ήταν μόνο 3 και πέρσι αυξήθηκαν σε 8.

Η κ Αnna Lamaj στα τέλη Σεπτεμβρίου θα επανέλθει στην Πρέβεζα προκειμένου να ελέγξει αν όλα πήγαν καλά με την εκκόλαψη των αυγών κι αν τα χελωνάκια πήραν τον δρόμο τους για τα νερά του Ιονίου.

Mάλιστα είναι πιθανό -εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες- να οργανωθεί μια δημόσια εκσκαφή φωλιάς έτσι ώστε να δουν όλοι -και κυρίως τα παιδιά-το θαυμαστό ταξίδι που ξεκινούν τα χελωνάκια κάνοντας τα πρώτα βήματά τους από την άμμο προς το νερό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ