Τις ορεινές περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων και Άρτας έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας.

Οι χιονοπτώσεις που συνεχίστηκαν έως και χθες το πρωί, ήταν έντονες στις περιοχές Κόνιτσας, Ζαγορίου, Πωγωνίου, Μετσόβου και Τζουμέρκων, με το ύψος του χιονιού σε ορισμένες περιοχές να ξεπερνά και τα δύο μέτρα.

Για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου εργάζονταν χθες 25 και πλέον μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπείρου. Επίσης, με τη συνεργασία των αρμόδιων αντιδημάρχων καθαρίστηκαν προσβάσεις προς παραγωγικές και άλλες μονάδες.

Τόνοι αλάτι…
Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου υπάρχει παγετός, για την αντιμετώπιση του οποίου γίνονται συνεχώς ρίψεις αλατιού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μέχρι και χθες από την Περιφέρεια Ηπείρου είχαν διατεθεί περί τους 5.000 τόνους αλατιού, ποσότητα εκ των οποίων χορηγήθηκε στους Δήμους.

Ωστόσο, η κίνηση στο οδικό δίκτυο, ιδιαίτερα των ορεινών περιοχών πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή, όπως τονίζει η Περιφέρεια και οι οδηγοί θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων, μεταφέρεται χιόνι σε τμήματα των οδοστρωμάτων.

Συνεργεία αποχιονισμού επισκέφθηκε ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μαυρογιώργος, ενώ τους εργαζόμενους της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου συνεχάρη για το έργο τους ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ