Τα εμβόλια θα παραμείνουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, που αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς, και όχι στον χώρο που επισκέφθηκε το Σάββατο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς και έχουν εγκατασταθεί δύο ψυγεία βαθιάς ψύξης, καθώς θα χρησιμοποιηθούν μέσα στα αμέσως επόμενα 24ωρα.

Η επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων ξεκίνησε το πρωί από τις αποθήκες στο Κρυονέρι Αττικής με πρώτο προορισμό το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και στη συνέχεια έγινε η παράδοση της ποσότητας που αναλογεί για τα Γιάννενα.

Η διαδικασία του εμβολιασμού αναμένεται να ξεκινήσει το πρωί της Τρίτης και ο πρώτος που θα εμβολιαστεί συμβολικά, θα είναι ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, για να ακολουθήσουν ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Νικόλαος Κατσακιώρης και ο υποδιοικητής Κώστας Χολέβας.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα πραγματοποιηθούν 70 εμβόλια ημερησίως στο εμβολιαστικό κέντρο που έχει διαμορφωθεί στον χώρου που μέχρι πρότινος λειτουργούσε η μία από τις τέσσερις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου.

Σε πρώτη φάση θα γίνουν 380 εμβόλια αποκλειστικά σε υγειονομικό προσωπικό του ΠΓΝΙ, ενώ από τις 3 Ιανουαρίου ο εμβολιασμός θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα νοσηλευτικά ιδρύματα της Ηπείρου.

afixiemvolia_pgni

Ηπειρωτικός Αγών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ