Κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να δοθούν εξηγήσεις στους πολίτες της Ηπείρου. Για το γεφύρι της Πλάκας λέμε που, αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναστήλωσής του, θυμήθηκαν ότι χρειάζεται… αντισεισμική θωράκιση!!!

Για αυτό το λόγο το Υπουργείο Υποδομών ενέκρινε 349.274,99 ευρώ συν το ΦΠΑ για τη «θωράκιση» και άλλες 274.195 ευρώ για τη μελέτη, την όποια ετοίμασε η «ΝΗΡΙΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ»!

Αυτή η ανάγκη προέκυψε, λένε, μετά από τους προ μηνών σεισμούς στην Πάργα και Καναλάκι και οι σχετικές εργασίες ανατέθηκαν στην εταιρία που έκανε την αναστήλωση, τη «ΝΗΡΙΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ»!

Η αιτιολογία… βαρύγδουπος: «έγκριση απρόβλεπτων εργασιών για τη μείωση της τρωτότητας της γέφυρας Πλάκας»!

Ποιοι το διεπίστωσαν;
Ποιός ή ποιοί διαπίστωσαν την προκύψασα ανάγκη και ανέθεσαν στην ίδια εταιρία τις επιπρόσθετες εργασίες και τη σύνταξη της μελέτης;

Δηλαδή, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο κ. Καχριμάνης εν προκειμένω, που υποτίθεται όλα τα …ελέγχει, μετά από μήνες και αφού ξοδεύτηκαν πάνω από 5 εκατ. ευρώ για την αναστήλωση, διαπίστωσε κι αυτός ότι το έργο έγινε χωρίς αντισεισμική θωράκιση; (Ρωτήθηκε και συμφώνησε;)

Το ίδιο και οι του Υπουργείου Υποδομών, που τα ενέκριναν;
Αν είναι έτσι, πως επέτρεψαν τέτοια εγκληματική αμέλεια σε ένα εμβληματικό έργο, που τώρα κοστίζει στους πολίτες περί τις 620.000 ευρώ επιπλέον;
Ποιοί φέρουν την ευθύνη για αυτή την παράλειψη;

Το θύμισε η Πάργα!
Αναστήλωσαν δηλαδή ένα ιστορικό γεφύρι χωρίς την απαιτούμενη προστασία από την λόγω σεισμών… «τρωτότητα» και τους το θύμισε ο σεισμός της Πάργας; Μας δουλεύουν!
Κάτι λείπει όμως από όλα αυτά, κάπου… «γκριζάρει» η εικόνα και δε βγαίνει άκρη! Σίγουρα, όμως, κάποιοι έχουν ευθύνη και δε θα διστάσουμε να χαρακτηρίσουμε το θέμα ως σκάνδαλο, που αφήνει περιθώρια για πολλές σκέψεις, καθόλου κολακευτικές για όλους…

 

 

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here