Την υλοποίηση της εγκεκριμένης Πράξης με τίτλο: «Αναβάθμιση γνώσεων και δεξιοτήτων σε ανέργους και ενδυνάμωση των προοπτικών ένταξής τους στην αγορά εργασίας» με Κωδ. ΟΠΣ 5068870 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» ενέκρινε ομόφωνα κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση το Δ.Σ της ΠΕΔ Ηπείρου.

Για πρώτη φορά, η Π.Ε.Δ. Ηπείρου πρόκειται να υλοποιήσει δράση για τους ανέργους, στο πλαίσιο προγράμματος που έχει προκηρυχθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου. Η πρόταση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου εγκρίθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή, όπως υποβλήθηκε, με προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ και αφορά την εμπλοκή περίπου 330 ανέργων από τους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου, βάσει των κριτηρίων του ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα αφορά συμβουλευτική υποστήριξη, επαγγελματική κατάρτιση σε ειδικότητες τουρισμού, εστίασης, προώθησης τοπικών προϊόντων και logistics.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα πιστοποιηθούν ακολούθως στις γνώσεις και δεξιότητες που θα αποκτήσουν, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτικό επίδομα και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here