spot_img
ΑρχικήΉπειροςΕκδήλωση Ενημέρωσης- Ευαισθητοποίησης στο Μουσικό Σχολείο Άρτας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα...

Εκδήλωση Ενημέρωσης- Ευαισθητοποίησης στο Μουσικό Σχολείο Άρτας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Δημοσιεύθηκε:

Το 1992, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Κάθε χρόνο η μέρα αυτή δίνει ακόμα μια ευκαιρία στην κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους και υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας υποδέχθηκε με χαρά τους εκπροσώπους δομών και φορέων που συνδιοργανώνουν υπό την αιγίδα του Δήμου Αρταίων σειρά εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα  και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία.

Η κ. Σόνια Παπαβασιλείου, Κοινωνική Λειτουργός, Επιστημονική Υπεύθυνη του οικοτροφείου «Αίολος» της Ε.Ψ.Ε.Π. , η κ.Γεωργία Μαλαμή, Κοινωνική Λειτουργός του Κ.Δ.Η.Φ. «Αγία Θεοδώρα», η κ. Αγάθη Κικιώνη, Κοινωνική Λειτουργός του Κ.Δ.Η.Φ. «Αγκαλιά», η κ. Παναγιώτα Ντζιούνη, Κοινωνική Λειτουργός του Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α. και η κ. Σταυρούλα Ζαρονίκου, Κοινωνική Λειτουργός του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Άρτας παρουσίασαν τις δραστηριότητες των φορέων που εκπροσωπούν και συζήτησαν με τους μαθητές για θέματα που σχετίζονται με τα δικαιώματα αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην καθημερινή τους ζωή.

Ερεθίσματα για τη συζήτηση έδωσαν οι δύο ταινίες μικρού μήκους που παρακολούθησαν οι μαθητές του Λυκείου: «No parking» του Σταύρου Τσάμη και «Μικρές χαρές» του Κωνσταντίνου Πιλάβιου.

Οι μαθητές προβληματίστηκαν για όλες εκείνες τις καθημερινές μας πράξεις που δυσκολεύουν ή εμποδίζουν την κίνηση των ατόμων με σωματική αναπηρία σε δρόμους και  πεζοδρόμια, καθώς και την πρόσβαση σε υπηρεσίες και καταστήματα των μεγαλουπόλεων και ουσιαστικά καταπατούν το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στα μέρη που επιθυμούν.

Επίσης, μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για όλα όσα είναι σημαντικά στη ζωή μας, μας κάνουν ευτυχισμένους και είναι κοινά για όλους μας. Στην τελευταία βιωματική δραστηριότητα οι μαθητές κατέγραψαν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους όσα παρακολούθησαν και συζήτησαν στη διάρκεια της εκδήλωσης.

Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου στις δράσεις των δομών ΑμεΑ

τη Δευτέρα στις 3 του Δεκέμβρη του 2018

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση των δομών ΑμεΑ της πόλης μας, συμμετείχε με ένα μουσικό σύνολο ελεύθερης έκφρασης του Λυκείου, στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα στις 3 του Δεκέμβρη του 2018 στη κεντρική πλατεία, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας ΑμεΑ.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν στις δράσεις, ειδικούς και μαθητές και ας θυμόμαστε: Τα άτομα με αναπηρία δε ζητάνε να γίνει η ζωή τους ευκολότερη. Ζητάνε να γίνει η ζωή τους ΙΣΗ με τη δική μας. Στόχος πρέπει να είναι όχι η τυπική, αλλά η πραγματική ισότητα, η οποία σημαίνει ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή. Αυτό που πρέπει να επιδιώκεται είναι ο σεβασμός της ατομικής και ομαδικής ιδιαιτερότητας.

Τελευταία νέα

“Σαρώνει” και στο Διαδίκτυο ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε Πρέβεζας Τάσος Δράκος

Λίγες μέρες πριν τις κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών και εντυπωσιάζει, η άνευ προηγουμένου, ανταπόκριση...

Σε ένα μαντρί στα ορεινά της Φωκίδας κρυβόταν ο 38χρονος που σκότωσε τον πατέρα του – Ο βοσκός με το μαντρί τον πέρασε για ληστή...

«Παγωμένη» η κοινωνία της Άρτας παρακολουθεί τις εξελίξεις με τη δολοφονία του άτυχου 65 χρόνου...

Άρτα: Τα πρώτα λόγια μετά τη δολοφονία πατροκτόνου στους αστυνομικούς: Σκότωσα τον πατέρα μου γιατί θα με σκότωνε εκείνος

Κυνικά ομολόγησε στους αστυνομικούς ο 38χρονος από την Αρτα ότι δολοφόνησε τον 65χρονο πατέρα...

Περισσότερα