Διπλή έκκληση απευθύνουν στους Γιαννιώτες πολίτες οι τοπικές αρχές προκειμένου να μην μεταδοθεί περαιτέρω η πανδημία. Η κατάσταση των τελευταίων ημερών προκαλεί ανησυχία, καθώς τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και αυξάνεται παράλληλα η πίεση στα νοσοκομεία της πόλης.

Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, εκτίμησε ότι “ο Απρίλης θα είναι σκληρός μήνας. Παράλληλα συνέστησε στους πολίτες να τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας για να περιοριστεί η μετάδοση του κορονοϊού στην πόλη.

Αντίστοιχη έκκληση απηύθυνε και ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης. Τις επόμενες μία- δύο εβδομάδες, όπως ανέφερε, πρέπει να καταβάλουν κάθε προσπάθεια οι πολίτες ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

“Να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να σταματήσουν τις συναθροίσεις και τις μαζώξεις, πριν η μετά τις κοινωνικές εκδηλώσεις”, τόνισε.

Και εκτίμησε πως αυτές είναι οι βασικές αιτίες για τα διαρκή κρούσματα στην περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, αλλά και υπόλοιπες περιοχές της Ηπείρου.

Επιπλέον, κάλεσε όσους είναι θετικοί στον κορονοϊό να συνεργάζονται με τους αρμόδιους υπαλλήλους, ώστε να αποδίδουν οι ιχνηλατήσεις και να υπάρχει σαφής επιδημιολογική εικόνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here