Στο κτηνιατρείο του Αλέξανδρου Υφαντή στη Λευκάδα χειρουργήθηκε, αρχικά για την αποκατάσταση του σπασμένου ποδιού του, το σκυλί που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον ιδιοκτήτη του στις 13 Μαρτίου στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας.

Ο δράστης πλάκωσε τον σκύλο του στο ξύλο και αφού τον έκλεισε σ’ ένα τσουβάλι τον πέταξε έξω από το σπίτι του για να πεθάνει.

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο το βραχιόνιο αποκαταστάθηκε με τοποθέτηση ενδομυελικού ήλου και εξωτερική οστεοσύνθεση με ανθρακόνημα (ESF Fixation-tied in).

Ένα δύσκολο και σύνθετο χειρουργείο σε νεαρό ζώο με αναισθητικό ρίσκο λόγω των πολλαπλών τραυμάτων του.

Όλα ευτυχώς πήγαν καλά και το σκυλί ετοιμάζεται και για το δεύτερο χειρουργείο καθώς ο ιδιοκτήτης του, ξυλοκοπώντας το ανελέητα του έσπασε και τη γνάθο.

 

Καταγγελία σε βάρος του βασανιστή του ζώου κατατέθηκε στις 15 Μαρτίου στο Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας από την αυτόπτη μάρτυρα και γειτόνισσα του δράστη αλλά και τη Ρούλα Μπρέστα, που είναι μέλος της Μ.Κ.Ο. «Φιλοζωική Δράση Εθελοντών Ν. Θεσπρωτίας», η οποία ανέλαβε και την κτηνιατρική περίθαλψη του ζώου και κάνει έκκληση και μέσω του www.zoosos.gr να καλυφθούν τα έξοδα για τα χειρουργεία.

Αν μπορείτε να βοηθήσετε

Λογαριασμός Τράπεζας Πειραιώς: 5403089036220

Δικαιούχος: Φιλοζωική Δράση Εθελοντών Ν. Θεσπρωτίας

IBAN: GR6301724030005403089036220

BIC: PIRBGRAA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here