Στο studio του ραδιοφώνου του prisma 91,6 βρέθηκε τη Δεύτερα 9 Μαρτίου, η εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ. Ντάση.

Ήταν καλεσμένη στην εκπομπή του Βασίλη Ιωάννου, προκειμένου να μιλήσει για το σπουδαίο συγγραφικό της έργο, αλλά να δώσει και το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας.

Η κ. Ντάση κατάγεται από Βαλανιδορράχη Πρέβεζας και  είναι Διευθύντρια του 13/θέσιου 7ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας.

¨Έχει πλούσια κοινωνική και αυτοδιοικητική δράση και έχει γράψει πολλά βιβλία, εμπνευσμένα από την τοπική ιστορία και από την  δράση της  σε θέματα εθελοντισμού. Αυτά είναι:  «Πάργα- Ο ξεριζωμός ενός λαού», «Το Ηπειρώτικο Φανάρι, Χθες και Σήμερα», «Στα καλντερίμια της σιωπής… πηγαίνοντας προς το απόσπασμα» και «Το  φωτογραφικό Λεύκωμα του Δήμου Πάργας», ‘όλα με ιστορικό περιεχόμενο..

Τα τελευταία της βιβλία, τα οποία και παρουσιάστηκαν με μεγάλη επιτυχία είναι: «Η γέφυρα της ζωής» (το παραμύθι της εθελοντικής αιμοδοσίας), και το «΄Ο,τι έχω είναι και δικό σου» (παραμύθι για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις). Πρόκειται για 2 εξαιρετικά έργα αφιερωμένα στον εθελοντισμό και τη δωρεά οργάνων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η κ. Ντάση είχε την ευκαιρία να απευθύνει το δικό της μήνυμα για την ημέρα της γυναίκας, λέγοντας χαρακτηριστικά :

« Το δικό μου μήνυμα απευθύνεται προς την Ελληνίδα νέα γυναίκα, αυτή που θα τεκνοποιήσει, εκείνη που έχει μεγάλη ανάγκη η Ελλάδα και για την οποία η Πολιτεία θα πρέπει να ασχοληθεί πολύ σοβαρά παρέχοντας γενναία κίνητρα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα…»

Αναφερόμενη στο συγγραφικό της έργο και την ανάγκη που την ώθησε να ασχοληθεί με θέματα εθελοντισμού και δωρεάς οργάνων, τόνισε μεταξύ άλλων ότι:

«Ο εθελοντισμός είναι μια στάση ζωής, την οποία και επιχειρώ μέσα από το συγγραφικό μου έργο να προωθήσω, ιδιαίτερα μέσα στο χώρο της εκπαίδευσης την οποία και υπηρετώ επί 25 χρόνια και διαπιστώνω ότι δεν γίνεται ουσιαστικό έργο προς αυτή την κατεύθυνση..»

Τόνισε μάλιστα ότι θα συνεχίσει το συγγραφικό της έργο, αφού διαπιστώνει ότι τα έργα της βρίσκουν μεγάλη ανταπόκριση..

Απαντώντας στις ερωτήσεις που έθεσε ο Βασίλης Ιωάννου, η συγγραφέας είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί και να καταθέσει τις προτάσεις της και για άλλα επίκαιρα θέματα, όπως είναι οι Εορτασμοί για τα 200 χρόνια από την εξέγερση του 1821,  οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής καταγωγής της για το δάσος Λούτσας-Βαλανιδοράχης κ.α.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ της συνέντευξης της Κατερίνας Ντάση, στον Βασίλη Ιωάννου:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here