Το ψυχολογικό όριο των 50 νέων κρουσμάτων ξεπέρασε και πάλι η περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων, καθώς ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 52 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο.

Τα δέκα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα προέκυψαν από τους ελέγχους με rapid test που διενεργήθηκαν την Τρίτη στην κεντρική πλατεία και αφορούν σε τέσσερις άνδρες και έξι γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 33 έτη.

Οκτώ θετικά δείγματα προέκυψαν κατά τους σημερινούς ελέγχους, αλλά θα συμπεριλαμβάνονται στις αυριανές ανακοινώσεις.

Επίσης, γνωστό έχει γίνει ότι θετικοί στον κορωνοϊό έχουν εντοπιστεί πέντε ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ κρούσματα –άγνωστο πόσα- υπάρχουν και στις τάξεις της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου Γιάννενα WFC.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει κάποια εντοπισμένη συρροή κρουσμάτων, αλλά πολλές διάσπαρτες μικροεστίες, γεγονός που εντείνει την ανησυχία. Τα περισσότερα κρούσματα αφορούν ηλικίες κάτω των 50 ετών, από διαφορετικές περιοχές και διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους.

Στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι κάτοικοι της πόλης και του λεκανοπεδίου ευρύτερα, ενώ πολύ μικρός είναι ο αριθμός από χωριά του νομού.

Αντίθετα, σταθερά καλή είναι η εικόνα στην υπόλοιπη Ήπειρο, όπου καταγράφηκαν ακόμη έντεκα κρούσματα, επτά στην Π.Ε. Θεσπρωτίας και τέσσερα στην Π.Ε. Πρέβεζας- με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στα 63.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here