ΑρχικήΉπειροςΕκτός ελέγχου η κατάσταση στην Ήπειρο | Και νέες φουρνιές προσφύγων και...

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Ήπειρο | Και νέες φουρνιές προσφύγων και μεταναστών αναμένονται στον Κατσικά Ιωαννίνων

Δημοσιεύθηκε:

Έντονος προβληματισμός και ανησυχία για το πώς θα καταφέρει η Κυβέρνηση να διαχειριστεί το πρόβλημα του μεταναστευτικού – προσφυγικού επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, παρά τις διαβεβαιώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού για εξομάλυνση της κατάστασης.

Και μπορεί μόλις προχθές, στην άτυπη συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., να ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνεται καμία μετακίνηση χωρίς προηγουμένως ενημέρωση των δημάρχων και των τοπικών βουλευτών, ωστόσο μέχρι τώρα έχει ακολουθηθεί η τακτική του αιφνιδιασμού, γεγονός που προκαλεί δυσφορία στις τοπικές αρχές.

Με το καυτό αυτό πρόβλημα φαίνεται πως δεν έχει τελειώσει η Ήπειρος, στην οποία σήμερα φιλοξενούνται σε οργανωμένες δομές, ξενοδοχεία και μισθωμένα διαμερίσματα 3.500 περίπου άτομα!

Παρόλα αυτά, αν και ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες, η περιοχή μας είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βρεθεί ανάμεσα σ’ αυτές που θα δεχθούν και νέες φουρνιές, στα πλαίσια της αποσυμφόρησης των νησιών του Αιγαίου, τα οποία έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όριά τους!

Η  άφιξη των 46 νέων προσφύγων και μεταναστών από το κέντρο της Αμυγδαλέζας, στο κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας στον Κατσικά Ιωαννίνων αναμένεται εντός της ημέρας.

Η διαχείριση του ζητήματος κινείται σε λεπτές ισορροπίες, καθώς η Κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών, που δεν φαίνονται διατεθειμένες να δεχτούν αδιαμαρτύρητα τα νέα δεδομένα.

Τελευταία νέα

Spiroulina PLATENSIS: η ιδανική τροφή για κάθε vegan ή vegetarians

Η Spiroulina PLATENSIS έχει πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων… Έχει, όμως, κι ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό:...

Ιωάννινα: Μαθητής έπεσε από ύψος 6 μέτρων όταν υποχώρησε περίφραξη σχολείου

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων – ευτυχώς χωρίς σοβαρά τραύματα – κατέληξε 15χρονος μαθητής στο...

Με τις «ευλογίες» Μητσοτάκη κανονικά υποψήφιος βουλευτής στις Σέρρες ο Κώστας Αχ. Καραμανλής

Λίγες εβδομάδες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουσιαστικά απαλλάσσει τον...

Ψήφισαν νόμο για το νερό που δεν μπορεί να εφαρμοστεί – «Άδειασε» τις κυβερνητικές προθέσεις για έλεγχο του νερού η Ένωση Δημοτικών επιχειρήσεων Υδρευσης-Αποχέτευσης

Στη συνέντευξη Τύπου η Ενωση Δημοτικών επιχειρήσεων Υδρευσης-Αποχέτευσης «άδειασε» τις κυβερνητικές προθέσεις για έλεγχο...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: