ΑρχικήΉπειροςΈνας Γιαννιώτης επιστήμονας στην… κορυφή του κόσμου!

Ένας Γιαννιώτης επιστήμονας στην… κορυφή του κόσμου!

Δημοσιεύθηκε:

Το γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ημέρες η επιτυχία ενός νεαρού Γιαννιώτη επιστήμονα και start upper, ο οποίος, αφού δημιούργησε με το συνέταιρό του μία πρότυπη εταιρεία τεχνολογίας, κατάφερε να την πουλήσει σε κινεζικό κολοσσό έναντι του αστρονομικού ποσού των 103.000.000 δολαρίων!

Ο λόγος για τον Κώστα Τζούμα, ο οποίος με τη συμφωνία αυτή γίνεται πρωτοσέλιδο αυτήν την περίοδο στα πιο έγκυρα επιστημονικά περιοδικά του κόσμου, κάνοντας περήφανη την πόλη που τον γέννησε.

Γιάννενα – Βερολίνο

Γεννήθηκε στα Γιάννενα, τελείωσε με άριστα το 4ο Λύκειο, έδωσε πανελλήνιες και εισήχθη στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ακολούθησαν διδακτορικές σπουδές σε πανεπιστήμιο της Δανίας και, στη συνέχεια, ο 33χρονος σήμερα Κώστας Τζούμας βρέθηκε στο Βερολίνο για μεταδιδακτορικό στο τοπικό Πολυτεχνείο.

Εκεί ίδρυσε μαζί με τον Stephan Ewen τη νεοφυή εταιρεία «data Artisans», η οποία ειδικεύεται στην επεξεργασία δεδομένων μεγάλου όγκου σε επιχειρήσεις μέσω της τεχνολογίας «Apache Flink».

Η συγκεκριμένη πρότυπη πλατφόρμα κέντρισε εν τέλει το ενδιαφέρον του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού «Alibaba», ο οποίος προχώρησε στην εξαγορά της καταβάλλοντας το ποσό των 103 εκατ. δολαρίων (90 εκατ. ευρώ).

Η συνεργασία με την «Alibaba», βασικό ανταγωνιστή του έτερου αμερικανικού κολοσσού «Amazon», ξεκίνησε από το 2016, ενώ με την εξαγορά οι δύο εταιρείες αναμένεται να ενισχύσουν τη συνεισφορά τους στο «Αpache Flink» αλλά και ευρύτερα στις ανοιχτές πηγές δεδομένων (Big Data). Όλα είναι δυνατά…

Η περίπτωση του Γιαννιώτη επιστήμονα Κώστα Τζούμα δεν είναι η μοναδική. Αρκετοί συμπατριώτες μας τα τελευταία χρόνια, φεύγοντας στο εξωτερικό, έχουν καταφέρει να διακριθούν στους κλάδους τους οποίους επέλεξαν να υπηρετήσουν.

Ωστόσο, αποδεικνύει ότι, όταν κάποιος κυνηγάει το όνειρό του, με σκληρή δουλειά, υπομονή και επιμονή μπορεί να τα καταφέρει και να του δώσει τελικά σάρκα και οστά!

Τελευταία νέα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου...

Υποψήφια για τον κατάλογο «Μνήμη του Κόσμου» της Unesco τα μολύβδινα ελάσματα της Αρχαίας Δωδώνης

Τον Νοέμβριο του 2021, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Προϊστορικών...

Ζητείται Υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι

Ζητείται υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938626538

Περισσότερα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...
Αρέσει σε %d bloggers: