ΑρχικήΉπειροςΈνωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου: Η διοίκηση του Νοσοκομείου Χατζηκώστα να σταματήσει τις...

Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου: Η διοίκηση του Νοσοκομείου Χατζηκώστα να σταματήσει τις εκβιαστικές μετακινήσεις

Δημοσιεύθηκε:

Στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Γ. Χατζηκώστα για πολλά χρόνια δεν λειτουργούσε Γαστρεντερολογικό ιατρείο.

Τα τελευταία χρόνια με την συμβολή ενός μόνο γαστρεντερολόγου το Ιατρείο απέκτησε οντότητα, δούλευε καθημερινά τις πρωινές ώρες εξυπηρετώντας τους πολίτες και πραγματοποιώντας εφημερίες.

Η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα και το Νοσοκομείο προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του Τμήματος Επειγόντων αποδιοργάνωσε πλήρως το Γαστρεντερολογικό Ιατρείο, ένα απαραίτητο τμήμα για τις ανάγκες του Νοσοκομείου που εφημερεύει 15 μέρες τον μήνα, με πληθώρα ασθενών που χρήζουν ενδοσκοπήσεις κατά την διάρκεια της εφημερίας. Το μήνα Δεκέμβριο το Γαστρεντερολογικό ιατρείο εφημέρευσε μόνο 4 ημέρες.

Αναφέρουμε ακόμη ότι το Γατρεντερολογικό ιατρείο λειτουργούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς ενδοσκόπια ( Γαστροσκόπιο και κολονοσκόπιο) παρότι υπήρχε γιατρός. Τώρα που υπάρχουν τα ενδοσκοπικά μηχανήματα ο γιατρός μετακινήθηκε και εφημερεύει στα ΤΕΠ.

Η νεοπροσληφθήσα επικουρική γιατρός ενώ βρίσκεται σε άδεια ειδικού σκοπού εξαναγκάζεται από την διοίκηση αντί να προσφέρει υπηρεσία στο τμήμα της να κάνει εφημερίες στη διαλογή των ΤΕΠ.

Η συνάδελφος είναι μητέρα ανήλικου τέκνου και σαν μονογονειακή μητέρα έπρεπε να τύχει όλων των νόμιμων διευκολύνσεων με άδειες ειδικού σκοπού και όχι να μεταχειρίζεται με τρόπο, που προσβάλλει τα δικαιώματά της, εξωθούμενη σε απόγνωση και παραίτηση.

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες στα ΤΕΠ γίνονται με τέτοιο τρόπο που καταστρατηγείται το νόμιμο ωράριο εργασίας και τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια γιατρών και ασθενών, καθώς δεν υπάρχει μεσοδιάστημα ανάπαυσης.

Το πρόγραμμα εφημέρευσης δεν πληρεί κανένα όρο ασφάλειας , έχει μάλιστα και την υπογραφή γιατρών, δηλαδή του Δ/ντών των ΤΕΠ, και της Ιατρικής Υπηρεσίας.

Οι ευθύνες βαραίνουν περισσότερο τους ίδιους τους προσυπογράφοντες καθώς γνωρίζουν τι σημαίνει πολύωρη εφημερία στα ΤΕΠ.

Όσον αφορά τη Διοίκηση καλό θα είναι να ενεργοποιηθεί για προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού και να σταματήσει τις εκβιαστικές μετακινήσεις από βασικά τμήματα.

 

 

Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου

Τελευταία νέα

Αποκλειστικό: Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό στην καφετέρια της Νέας Ιωνίας

Καθηλώνει το βίντεο – ντοκουμέντο που δειχνει καρέ – καρέ τη δολοφονική επίθεση που...

Δεκαεπτά οι περιοχές Natura στην Ήπειρο

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το θεσμικό κείμενο για τις περιοχές που περιλαμβάνονται στο...

Ευγενία Σαμαρά: Νέο πρόσωπο στη ζωή της μετά τον χωρισμό με τον Γιάννη Ποιμενίδη;

Τίτλοι τέλους έπεσαν στη σχέση της Ευγενίας Σαμαρά με τον Γιάννη Ποιμενίδη, με τους...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: