Έντονη είναι η αντίδραση του Δήμου Ηγουμενίτσας στην πρόσφατη απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την οποία «παγώνει» οριστικά η λειτουργία του πανεπιστημιακού Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας στη Θεσπρωτική πρωτεύουσα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, στην οποία χρησιμοποιεί ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, «η απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου δεν ξάφνιασε κανέναν.

Ήταν αναμενόμενη και στο πνεύμα της διαχρονικής πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας για την Θεσπρωτία. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δε θέλει και δεν μπορεί να γίνει ίδρυμα της Ηπείρου.

Και ο Αλή-πασάς θα ήταν περισσότερο δίκαιος και αντικειμενικός, οι δε πηλιογούσηδες δεν τελειώνουν ποτέ. Δεν ασχολούμαστε πλέον μαζί τους και δε ζητάμε τη στήριξή τους. Δε μας θεωρούν δικό τους κομμάτι και μας περιφρονούν.

Τους επιστρέφουμε την οργή και τον θυμό μας. Η ευθύνη πλέον ανήκει στην Κυβέρνηση. Μας κατήργησαν από τον ακαδημαϊκό χάρτη, θέλουν να μας καταργήσουν και ως διοικητική Περιφέρεια;

Ας μας το πουν. Θεωρούν την ακριτική Θεσπρωτία βάρος για το μέλλον της χώρας; Εδώ είμαστε και περιμένουμε. Ας αποφασίσουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ