­Μεγάλος όγκος νερού έχει πέσει στην Ήπειρο, με τις Αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή, από τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν και παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση ο καιρός.

Η κακοκαιρία – εξπρές που σαρώνει την Ελλάδα το Σάββατο έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της στα δυτικά της χώρας, με ισχυρές καταιγίδες να σημειώνονται από τα ξημερώματα σε όλη την Ήπειρο.

Τα πρώτα προβλήματα καταγράφονται στο νομό Θεσπρωτίας.

Ο Αχέροντας υπερχείλισε με αφορμή  βροχόπτωση, αφού  έχει καταπατηθεί με αυθαίρετες κατασκευές που υπάρχουν στην γύρω περιοχή.

Το αποτέλεσμα ήταν για ακόμη μία φορά, να βυθιστεί το χωριό Γλυκή.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Σουλίου κ. Ιωάννης Καραγιάννης, από την υπερχείλιση δεν κινδύνεψε κανείς κάτοικος. «Προς το παρόν δεν κινδυνεύει κανείς κάτοικος της περιοχής, χρειάστηκε ωστόσο να κλείσουμε κάποιους δρόμους που οδηγούν προς την Κυψέλη. Οι ζημιές περιορίζονται σε 4 καταστήματα στη Γλυκή» λέει ο κ. Καραγιάννης, προσθέτοντας πως η πολιτική προστασία του Δήμου είναι από τις 3 τα ξημερώματα σε επιφυλακή. «Έχει χρειαστεί να παρέμβουμε και να καθαρίσουμε αρκετούς δρόμους, καθώς υπήρξαν πολλές καταπτώσεις εξαιτίας του όγκου του νερού που έπεσε», καταλήγει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here