Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα στις 10:15 στο χώρο του λεβητοστασίου στις εγκαταστάσεις του Λυκείου καναλακiου για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

H πυρκαγιά γρήγορα εξαπλώθηκε μέσω του λεβητοστασίου στον πρώτο και δεύτερο όροφο του σχολείου, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές και να εγκλωβιστούν 2 μαθητές στο εσωτερικό.

Χάρις την έγκαιρη και ουσιαστική επέμβαση της Π.Υ. Πάργας η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, ενώ απεγκλωβίστηκαν χωρίς να διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο οι εγκλωβισμένοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο κέντρο υγείας.
Όμως κατά την επιχείρηση διάσωσης τραυματίστηκε σοβαρά ένας πυροσβέστης ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.
Ευτυχώς.. Δεν ήταν αληθινό συμβάν αλλά άσκηση ετοιμότητας με την κωδική ονομασία «Ήφαιστος 2019» η οποία πραγματοποιήθηκε από τη Π.Υ. Πάργας με τη συνδρομή Α. Τ. Καναλακιου ,του κέντρου υγείας και του ΔΕΔΔΗΕ.
Αναφερόμενος στην άσκηση ο διοικητής της Π.Υ. Υποπυραγός Ιωάννης Χασάνης σημείωσε ότι αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια διαρκούς εκπαίδευσης των υπαλλήλων της υπηρεσίας και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Τόνισε ιδιαιτέρα τη σημασία-σπουδαιότητα τέτοιων ασκήσεων διότι μέσα από αυτές δίνεται η δυνατότητα, να διαπιστωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα του μηχανισμού, και να βελτιωθούν τυχόν αδυναμίες τόσο ως προς την επιχειρησιακή ετοιμότητα όσο και ως προς τη συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ