Φορείς, οργανώσεις και κόμματα σε όλη την Ήπειρο θα τιμήσουν την Κυριακή τους αγώνες ενάντια στη χούντα.

Με ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων χαιρετίζει την 46η επέτειο της Φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου. «Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένει ζωντανό και επίκαιρο, γιατί συμβολίζει τους αγώνες ολόκληρου του λαού μας και ιδιαίτερα της Νεολαίας για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, ειρήνη, δικαιοσύνη και ανθρώπινη αξιοπρέπεια», αναφέρει, υπενθυμίζοντας ότι στις 11 το πρωί θα γίνει κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.

Στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας από φοιτητικούς συλλόγους και κόμματα στο κέντρο των Ιωαννίνων, ενώ το Εργατικό Κέντρο καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στην επέτειο εξέγερσης, τιμώντας τον αγώνα των φοιτητών.

«Με μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο και στον ταξικό, αγωνιστικό, αντιιμπεριαλιστικό εορτασμό της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου δίνουμε απάντηση στο δόγμα «Νόμος και Τάξη», στον εντεινόμενο αυταρχισμό και την καταστολή, καθώς και στην κατάργηση του ασύλου», αναφέρει, υπογραμμίζοντας ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική «δολοφονεί τα όνειρα και το μέλλον της νέας γενιάς, για τα κέρδη των λίγων διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργατών και της νεολαίας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ