Μέχρι το τέλος Αυγούστου 2020 αναμένεται να παραδοθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου η πρώτη φάση των μελετών και σχεδίων, που θα εκπονηθούν στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης, εκτός αν η πανδημία του κορωνοϊού προκαλέσει καθυστέρηση, ώστε να υλοποιηθούν έργα στο Σούλι.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, το ΕΜΠ και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, συγκρότησαν επιστημονική ομάδα εργασίας σύνταξης και εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για το Σούλι.

Τα έργα, που σε πρώτη φάση έχουν προγραμματιστεί, εκτός από την αποκατάσταση του Κάστρου της Κιάφας, που χρηματοδοτήθηκε με 80.000 ευρώ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, έχουν να κάνουν με την οριοθέτηση ζωνών και την επίλυση των χωροταξικών ζητημάτων.

Με τη χάραξη μονοπατιών και την πρόσβαση σε ιστορικούς τόπους. Με την αναπαλαίωση των τριών κεντρικών πηγαδιών του οικισμού, που παρουσιάζουν σημεία εσωτερικής κατάρρευσης, από τα 400, που διαθέτει η περιοχή, αλλά και της οικίας Μπούση.

Με τη συστηματική καταγραφή των κτιρίων του Τετραχωρίου, αλλά και όλης της περιοχής, που οριοθετείται ως ιστορικός χώρος Σουλίου. Με επεμβάσεις στερέωσης στα επώνυμα κτίρια της περιοχής.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here