Συνεχίζονται οι προσπάθειες των καρτέλ ναρκωτικών από την Αλβανία για την εισαγωγή φορτίων με κάνναβη στη χώρα μας, που έχουν κλιμακωθεί τις τελευταίες ημέρες. Όμως, για μια ακόμη φορά, τα σχέδιά τους ματαίωσαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Μετά από πληροφορίες, οι αστυνομικοί οργάνωσαν επιχείρηση στην δασώδη περιοχή της Ρουψιάς του Δήμου Πωγωνίου, όπου εντόπισαν τρεις Αλβανούς να μεταφέρουν πεζή ναρκωτικά από δύσβατο σημείο της μεθορίου.

Ο ένας από αυτούς συνελήφθη και διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδαας και σε έδαφος Schengen, ωστόσο οι δύο συνεργοί του κατάφεραν να επιστρέψουν τρέχοντας στην πατρίδα τους και αναζητούνται από την αλβανική Αστυνομία.

Στο σημείο της σύλληψης κατασχέθηκαν 29 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 33 κιλών και 650 γραμμαρίων και άλλα επτά δέματα που περιείχαν κατεργασμένη κάνναβη τύπου «σοκολάτα» βάρους ενός κιλού και 19,9 γραμμαρίων.

Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων που άσκησε δίωξη σε βάρος του για εισαγωγή, μεταφορά, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here