ΑρχικήΉπειροςΣτο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» η Διαχείριση Βιοαποβλήτων στους Δήμους Αρταίων και...

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» η Διαχείριση Βιοαποβλήτων στους Δήμους Αρταίων και Ιωαννιτών

Δημοσιεύθηκε:

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» εντάσσονται οι πράξεις για τη Διαχείριση Βιοαποβλήτων για τους Δήμους Ιωαννιτών και Αρταίων, μετά και την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Η πρώτη πράξη  αφορά τη:

–  «Διαχείριση Βιοαποβλήτων στο Δήμο Ιωαννιτών», επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 1.192.917,06 ευρώ και φορέα υλοποίησης το Δήμο Ιωαννιτών

Μεταξύ άλλων μέσω αυτής προβλέπεται η προμήθεια 950 τεμ. κάδων οικιακής κομποστοποίησης χωρητικότητας 300 lt και 950 τεμ. κάδων βιοαποβλήτων κουζίνας χωρητικότητας 10 lt για την εκτροπή 190 τόνων οικιακών βιοαποβλήτων. Επίσης, προβλέπεται η προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού για την εφαρμογή προγράμματος Διαλογής στην Πηγή βιοαποβλήτων με δίκτυο καφέ κάδων. Οι καφέ κάδοι θα τοποθετηθούν σε κατάλληλα σημεία στην Δημοτική Κοινότητα Ιωαννιτών.

Επιπλέον για την μεταφορά των προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων στην Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία βρίσκεται στο Ελευθεροχώρι του Δήμου Δωδώνης της Π.Ε. Ιωαννίνων, θα γίνει προμήθεια: Δύο απορριμματοφόρων οχημάτων χωρητικότητας 10m3 με σύστημα συμπίεσης περιστρεφόμενου τυμπάνου (τύπου μύλου) εφοδιασμένα με σύστημα πλύσης κάδων και δύο απορριμματοφόρων οχημάτων χωρητικότητας 6m3 με σύστημα συμπίεσης τύπου πρέσας.

Η δεύτερη πράξη αφορά:

–  «Δράσεις για τη Διαχείριση Βιοαποβλήτων στο Δήμο Αρταίων», επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 917.343,54 ευρώ και φορέα υλοποίησης το Δήμο Αρταίων

Για την εκτροπή 293,37 τόνων οικιακών βιοαποβλήτων μέσω οικιακής κομποστοποίησης (σε Δ.Κ. του Δήμου Αρταίων με πληθυσμό κάτω των 500 κατοίκων) θα γίνει προμήθεια 1.413 τεμ. οικιακών κομποστοποιητών χωρητικότητας 300 lt, 1000 τεμ. πλαστικών κάδων βιοαποβλήτων κουζίνας χωρητικότητας 10 lt και 413 τεμ. χωρητικότητας 60 lt.

Για τη μεταφορά των προδιαλεγμένων βιοαποβλητων σε κατάλληλο αποδέκτη θα γίνει προμήθεια 1 απορριμματοφόρου οχήματος τύπου μύλου 10κ.μ. με σύστημα πλύσης κάδων και 1 απορριμματοφόρου οχήματος με σύστημα συμπίεσης τύπου πρέσας 6κ.μ.

Τελευταία νέα

Το απίστευτο θρίλερ της κτηνοτρόφου… που βρέθηκε νεκρή – Έχασε τη ζωή της από ανθρώπινο χέρι ή από ένα… κριάρι;

Το σκηνικό έξω από το μαντρί της που βρέθηκε νεκρή, ακουμπισμένη σε μία λεπτή...

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός με 106 διαβατήρια ομοεθνών του

Συνελήφθη στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου...

Σοκ στα Γιάννενα: 48χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα σε ξενοδοχείο στα Γιάννενα

Νεκρός εντοπίστηκε από συνεργάτη του ένας 48χρονος στο δωμάτιο που διέμενε σε ξενοδοχείο στο...

Το σπάνιο είδος της αράχνης-πασχαλίτσα, έκανε την εμφάνισή του στη Θεσπρωτία

Το σπάνιο είδος της αράχνης-πασχαλίτσα, επιστημονικά Eresus Cinnaberinus, έκανε την εμφάνισή του στη Θεσπρωτία. Την...

Περισσότερα

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός με 106 διαβατήρια ομοεθνών του

Συνελήφθη στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου...