Στο επίκεντρο των δράσεων του Συλλόγου “Αρχέλων” θα βρεθεί η παραλία της Πρέβεζας μαζί με την λιμνοθάλασσα Κοτυχίου και την παραλία του Ευρώτα αφού χαρακτηρίζονται ως περιοχές με ιδιαίτερο οικολογικό αλλά και επιστημονικό ενδιαφέρον εν όψει των τάσεων στους πληθυσμούς των θαλάσσιων χελωνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του “Αρχέλων” στις 3 πρώτες χρονιές εφαρμογής του προγράμματος Life Euroturtles, έχουν προστατευθεί από τον ΑΡΧΕΛΩΝ σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές συνολικά 1.825 φωλιές στις παραλίες αυτές.

Φέτος έχουμε ήδη αρχίσει πτήσεις με drone για τον εντοπισμό θέσεων συγκέντρωσης θαλάσσιων χελωνών στη θάλασσα αλλά και ιχνών στη στεριά από θηλυκές που φωλεοποιούν.

Επίσης, σε κάποιες περιοχές θα τοποθετηθούν καταγραφείς θερμοκρασίας που βοηθήσουν μεταξύ άλλων, στον προσδιορισμό ποσοστού αρσενικών νεοσσών.

Με το νέο “πακέτο” για το 2020 ο ΑΡΧΕΛΩΝ θα συνεχίσει να υλοποιεί την διαμόρφωση Σχεδίου Δράσης για τις Θαλάσσιες Χελώνες στην Ελλάδα, τη χρήση του νέου εκπαιδευτικού υλικού σε σχολικές μονάδες και την τοποθέτηση πομπών σε θαλάσσιες χελώνες και στην περιοχή του Αμβρακικού Κόλπου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ