Στην έγκριση εκτέλεσης επειγουσών και απρόβλεπτων εργασιών για τη μείωση της τρωτότητας του δυτικού παλαιού τμήματος της Γέφυρας Πλάκας σε περίπτωση ισχυρού σεισμού έτσι ώστε αυτό να έχει ίδια “συμπεριφορά” σε περίπτωση με το νεόδμητο τμήμα σε περίπτωση ισχυρού σεισμού, προχώρησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Σύμφωνα με την απόφαση οι εργασίες που θα γίνουν έχουν προϋπολογισμό 349.274 ευρώ και θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο κατασκευής του έργου “Στερέωση, Αποκατάσταση, Αναστήλωση, Ανάδειξη Γέφυρας Αράχθου” στην Πλάκα.

Αφορμή για την “ενεργοποίηση” της απόφασης αυτής ήταν ο ισχυρός σεισμός των 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 21 Μαρτίου στην Πάργα σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από τη Γέφυρα.

Όπως τονίζεται σεισμοί τέτοιου μεγέθους δημιουργούν οριακές συνθήκες για την αντοχή της Γέφυρας υπό την προϋπόθεση της συνεκτικότητας και κυρίως της ομοιογενούς συμπεριφοράς των βάθρων και οι παρεμβάσεις που θα γίνουν έχουν ως στόχο να μειώσουν την τρωτότητα της Γέφυρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here