Τις δυνατότητες παραγωγής σόγιας στην Ελλάδα, διερευνά το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Αγροτικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα, με στόχο τη διερεύνηση ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών ποικιλιών σόγιας με υψηλό περιεχόμενο σε πρωτεΐνες κατάλληλες για ζωοτροφή, στις συνθήκες της Ηπείρου και ευρύτερων περιοχών της χώρας.
Η σόγια θεωρείται σημαντικό προϊόν για την κτηνοτροφία και ιδιαίτερα για τα ζώα κρεατοπαραγωγής.