Παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία, ο “Αρχέλων” κατάφερε να υλοποιήσει έναν σημαντικό αριθμό δράσεων το 2021.

Πιο συγκεκριμένα στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων χελωνών φιλοξενήθηκαν 78 τραυματισμένες ή άρρωστες χελώνες από τις οποίες 20 προέρχονταν από προηγούμενες χρονιές και 58 έφτασαν στο Κέντρο Διάσωσης το 2021.

Επέστρεψαν αποθεραπευμένες στη θάλασσα 34 χελώνες, δυστυχώς πέθαναν 15 χελώνες, ενώ οι υπόλοιπες 29 παρέμειναν σε περίθαλψη για την επόμενη χρονιά.

Οι αναφορές πολιτών για εκβρασμούς χελωνών και για σποραδικές φωλιές σε όλη την παράκτια Ελλάδα σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα , έδωσαν στοιχεία για πάνω από 1.000 διαπιστωμένες περιπτώσεις εκβρασμών θαλάσσιων χελωνών και 100 σποραδικές φωλιές σε όλη την παράκτια ζώνη (ανάμεσά τους και στην περιοχή μας).

Σε ότι αφορά στον Αμβρακικό Κόλπο, συνεχίστηκε η μελέτη των μετακινήσεων των αρσενικών χελωνών με την τοποθέτηση 5 νέων δορυφορικών πομπών που θα δώσουν πολύτιμα στοιχεία για τις διαδρομές τους.

Τέλος εγκρίθηκε με Υπουργική Απόφαση το Σχέδιο Δράσης για την θαλάσσια χελώνα Καρέτα που είχε συνταχθεί το 2019 από τον “Αρχέλων”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ