Έργα αγροτικής οδοποιίας προωθεί ο Δήμος Πρέβεζας μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», σε Καστροσυκιά, Ωρωπό και Λούρο», συνολικού προϋπολογισμού 1.176.000 ευρώ. Η έγκριση υποβολή αιτήματος ένταξης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα πήρε το «πράσινο φως» από το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πρέβεζας συνάχθηκε μελέτη του έργου που περιλαμβάνει 2 υποέργα το πρώτο με τίτλο «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Πρέβεζας» προϋπολογισμού 1.145.000 ευρώ ( 923.387,10 χωρίς ΦΠΑ) και το δεύτερο με τίτλο «Δαπάνες αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών» προϋπολογισμού 31.000 ευρώ.

Το ποσό των 868.000 ευρώ θα καλυφθεί από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και το ποσό των 308.000 ευρώ από ιδία έσοδα του Δήμου.

Το έργο «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Πρέβεζας» αφορά την ασφαλτόστρωση των παρακάτω υφιστάμενων αγροτικών δρόμων
• Δρόμος 1 στην ΤΚ Καστροσυκιάς συνολικού μήκους 1.449,17 m.
• Δρόμος 2 στην ΤΚ Ωρωπού συνολικού μήκους 2.024,80 m
• Δρόμος 3 στην ΤΚ Λούρου συνολικού μήκους 2.500,06 m
• Δρόμος 4 στην ΤΚ Κοτσανόπουλου συνολικού μήκους 2.724,79 m

Και οι τέσσερις υφιστάμενες οδοί βρίσκονται σε ιδιαίτερα κακή κατάσταση βατότητας καθώς λόγο της συχνής διέλευσης αγροτικών μηχανημάτων βαρέως τύπου, των βροχών κατά τους χειμερινούς μήνες σε συνδυασμό με τα υλικά του υπάρχοντος οδοστρώματος , έχουν αλλοιωθεί τα γεωμετρικά τους χαρακτηριστικά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι υπάρχουν πολλές διαβρώσεις και καθιζήσεις, οι οποίες συσσωρεύουν όμβρια με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη η διέλευση οχημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ