Την ανάκληση των απολύσεων από την πτηνοτροφική επιχείρηση «Πίνδος» απαιτεί το Εργατικό Κέντρο Άρτας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων.

Η «Πίνδος» ευχήθηκε «καλή χρονιά» στους εργαζόμενους της με έξι απολύσεις παραμονή Πρωτοχρονιάς, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και εργάτης που συμμετείχε στην απεργία της 26ης Νοέμβρη, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Εργατικού Κέντρου.

«Η κυβέρνηση οχυρώνοντας “τα καλά και συμφέροντα” της εργοδοσίας, με πλήθος αντεργατικών μέτρων εν μέσω πανδημίας, με την ένταση της τρομοκρατίας και της καταστολής, άναψε το πράσινο φως και σε εκδικητικές απολύσεις, όπως ο πρωτοχρονιάτικος μποναμάς της εργοδοσίας της πτηνοτροφικής επιχείρησης “Πίνδος” στα Γιάννενα, που πέταξε στα “αζήτητα” άλλους έξι εργαζόμενους με το πρόσχημα της “μη παραγωγικής εργασίας”», σημειώνει το ΕΚ, προσθέτοντας πως «μιλάει η “Πίνδος” για αντιπαραγωγικούς εργάτες» όταν σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας «αρρώστησαν κατά δεκάδες οι ίδιοι και οι οικογένειές τους για να ”σώσουν” τα κέρδη της επιχείρησης», «δούλευαν εξαντλητικά ωράρια των 12-14 ωρών, χωρίς ρεπό για εβδομάδες ολόκληρες», «δουλεύουν όλες τις Κυριακές από τον Αύγουστο»!

«Οι εκδικητικές απολύσεις στην “Πίνδο” δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Αφορά όλους τους εργαζόμενους στα πτηνοσφαγεία, που γίνονται θυσία στους ανταγωνισμούς των μεγάλων επιχειρήσεων της περιοχής, στην αναζήτηση όλο και φθηνότερου εργατικού δυναμικού για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους», προσθέτει, ενώ ξεκαθαρίζει πως «δεν θα τους περάσει όμως.

Ενιαία είναι η επίθεση που δεχόμαστε, ενιαία και η απάντηση που θα πάρουν από το ταξικό εργατικό κίνημα της περιοχής μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here