Τη διάσωση του σκύλου που επί μέρες κυκλοφορούσε στο Αστροχώρι Άρτας με μια συρμάτινη θηλιά να έχει μπει βαθιά στη λεκάνη του κοντά στα πίσω πόδια του έκανε γνωστή η Σοφία Εξάρχου.

Η διάσωση του ζώου επετεύχθη χάρη στη συνεργασία ντόπιων, εθελοντών και αρχών και το ζώο μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο του Γιώργου Τρομπούκη στην Άρτα σήμερα τα ξημερώματα – όπου και παραμένει για νοσηλεία – καθώς τα τραύματα που του είχε προκαλέσει το συρματόσχοινο ήταν σοβαρά. Το πέος του σκύλου είχε τρυπήσει και η ουροδόχος κύστη του ήταν έτοιμη να σπάσει.

Όλες αυτές τις ημέρες έγιναν πολλές ανεπιτυχείς προσπάθειες, ώστε το ζώο να πιαστεί και να μεταφερθεί για νοσηλεία. Και όσο οι μέρες περνούσαν οι φιλόζωοι ανησυχούσαν μήπως κάποιος από τους ντόπιους τελικά το σκοτώσει. Χθες το βράδυ ένας κάτοικος του χωριού κατάφερε να το πιάσει και να το ακινητοποιήσει και στη συνέχεια εθελοντές από την Άρτα πήγαν επί τόπου παρά τον παγετό, το πήραν και το μετέφεραν στον κτηνίατρο.

Τον σκύλο τον ονόμασαν Δία και είναι περίπου ενός έτους…

Το ζώο δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμο καθώς είχε κατατρομάξει από τη συμπεριφορά των ανθρώπων που προσπαθούσαν να το σώσουν και ο πόνος ο οποίος βίωνε το έκανε – όπως είναι φυσιολογικό – επιθετικό.

Η κα Εξάρχου με ανάρτηση της στο facebook ευχαριστεί όλους εκείνους που βοήθησαν και επισημαίνει τα εξής:

«”Αποστολή εξετελέσθη επιτυχώς, over”

Μετά από προσπάθειες μια εβδομάδας περίπου, καταφέραμε να πιάσουμε το σκύλο που περιφερόταν με ένα συρματόσχοινο εν είδει θηλιάς στο κορμί του.

Λαθροκυνηγοί χρησιμοποιούν αυτόν τον τρόπο για να πιάσουν αγριογούρουνα. Όμως μπορεί να πιαστεί οτιδήποτε. Όπερ κ εγένετο.

Ο Δίας ενός έτους περίπου περιφερόταν στο Αστροχώρι (Άρτας) του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Οι συντονισμένες ενέργειες εθελοντών του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας, του θετικού εκπαιδευτή Δημήτρη Γκαρτζονίκα, του κυρίου Κώστα από το Αστροχώρι, του δημάρχου Περικλή Μίγδου, του Αστυνομικού τμήματος του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη, που μας ενημέρωσε εγκαίρως κ μας κατηύθυνε αποτελεσματικά, της ηθικής υποστήριξης του πυροσβεστικού σώματος κ της πλήρους υποστήριξης του τμήματος αδέσποτων του Δήμου Αρταίων απέφεραν αποτέλεσμα!!

Η κυρία Γεωργία που φρόντιζε τον Δια κ ο κύριος Κώστας ήταν σε συνεχή επικοινωνία μαζί μας. Ο κ. Κώστας κ μόνο αυτός απεδείχθη ο βασικός άνθρωπος που κατάφερε να τον “δαμάσει”

Ο κτηνίατρος Γεώργιος Τρομπούκης περίμενε χτες τα μεσάνυχτα την άφιξη του για να εκτιμήσει την κατάσταση κ να τον περιθάλψει. Παρά το περασμένο της ώρας άνοιξε το κτηνιατρείο του. Ο Δήμος Αρταίων πάντα κοντά μας.

Ο Δίας άφησε για λίγο το χιονισμένο Αστρί κ τον πανέμορφο χτεσινοβραδινό έναστρο ουρανό για να έρθει στην Άρτα για θεραπεία. Αφαιρέθηκε το συρματόσχοινο. Εάν είχε παραμείνει έστω κ ελάχιστα ακόμη δεμένος το αποτέλεσμα θα ήταν μοιραίο…

Με μεγάλη επικινδυνότητα λόγω της νύχτας κ των άσχημων καιρικών συνθηκών πήγαμε κ τον φέραμε Επιτυχώς! Ιδιαίτερες ευχαριστίες στη μοναδική Xara Liog. Η ισχύς εν τη ενώσει» καταλήγει η κα Εξάρχου.

Όπως πολλές φορές έχουμε πει παντού στην Ελλάδα οι κυνηγοί βάζουν παράνομες παγίδες, συρμάτινες θηλιές για αγριογούρουνα ή άλλα είδη ζώων και αυτό θα το διαπιστώσετε ρίχνοντας μια ματιά στα δημοσιεύματα που ακολουθούν.

zoosos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here