“Φωτιά” πήραν οι τιμές στα καύσιμα πυροδοτώντας ένα νέο άνευ προηγουμένου “τσουνάμι” ακρίβειας και τα νοικοκυριά έχουν αναγκαστεί να σηκώσουν βαρύ φορτίο και για την αγορά καυσίμων, καθώς για να αγοράσουν τις ίδιες ποσότητες που προμηθεύονταν και πέρυσι καλούνται φέτος να βγάλουν από την τσέπη τουλάχιστον 648 ευρώ περισσότερα.

Την Τετάρτη στην Πρέβεζα σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών οι τιμές της βενζίνης κυμαινόταν από 1,939 μέχρι και 2,045 με τη μέση τιμή να έχει σπάσει το φράγμα των 2 ευρώ.

Οι σημαντικότεροι παράγοντες, που διαμορφώνουν τις τιμές των καυσίμων είναι οι φόροι και τα τέλη, όπως ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ο ΦΠΑ, καθώς αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της τιμής.

H μετακίνηση και η θέρμανση κοστίζουν πλέον ακριβά, πόσο μάλλον όταν οι διεθνείς τιμές πετρελαίου έχουν εκτοξευτεί σχεδόν 95% μέσα σε έναν χρόνο.

Ανάλογη είναι η εικόνα στην Πρέβεζα και στο πετρέλαιο θέρμανσης με τη μέση τιμή να κυμαίνεται στο 1.301 ευρώ το λίτρο. Το πετρέλαιο κίνησης στα 1.649 ευρώ το λίτρο και το υγραέριο κίνησης στα 1.078 ευρώ το λίτρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ