Έκκληση για αυξημένη προσοχή των πολιτών από δω και στο εξής, έκανε ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικής Απόστολος Βασδέκης για την αποφυγή πυρκαγιών τονίζοντας ότι στατιστικά στην Ήπειρο η συχνότητα τους μεγαλώνει περί τα τέλη Αυγούστου.

Ο κ. Βασδέκης είπε ότι έως τώρα η κατάσταση στην περιφέρεια κύλησε χωρίς μεγάλες καταστροφές λόγω του ιδιαίτερου μικροκλίματος των δασών. Τόνισε ότι οι συνθήκες απαιτούν εκπόνηση και εφαρμογή σύγχρονων αντιπυρικών σχεδίων με εκτενέστερες διανοίξεις ορεινών δρόμων, τακτικότερες βελτιώσεις των υφιστάμενων μονοπατιών και περιοδικό καθαρισμό των δασών. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε το φλεγόμενο δάσος στις Πάδες Κόνιτσας στο οποίο για δεκαετίες δεν έχει υπάρξει καμία αντιπυρική ή εν γένει ανθρώπινη παρέμβαση.

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί έως την Παρασκευή όλη η χώρα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση. Επίσης απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here