Μια από τις πιο δύσκολες και επικίνδυνες περιόδους της πανδημίας περνά η χώρα αλλά και η Ήπειρος. Παρά τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα ο αριθμός των κρουσμάτων  παραμένει υψηλός και ούτε η μεταφορά non covid ασθενών σε ιδιωτικές κλινικές, αποφορτίζει την πίεση στα δημόσια νοσοκομεία.

Η Ήπειρος παρομοιάζεται με “ηφαίστειο που βράζει” καθώς σύμφωνα με την καθηγήτρια επιδημιολογίας της Ιατρικής Ιωάννινων Εύη Ντζάνη  υπάρχουν πολλές μικρές διάσπαρτες εστίες κορονοϊού.

Εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης απευθύνουν δραματικές εκκλήσεις για τήρηση των υγειονομικών μέτρων και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι τα Γιάννενα είναι ένας από τους νομούς που  καταγράφουν υψηλούς επιδημιολογικούς δείκτες αγγίζοντας το επίπεδο συναγερμού.

Την ίδια στιγμή εκρηκτική είναι η κατάσταση σχεδόν σε όλη την Ήπειρο καθώς η Θεσπρωτία και οι Δήμοι Άρτας και Ζίτσας παραμένουν σε αυστηρό lockdown.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το νοσοκομείο της Άρτας αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες νοσηλείας των κατοίκων της περιοχής  και  ασθενείς με covid διακομίζονται σε γειτονικά νοσηλευτικά ιδρύματα.

Εστία κρουσμάτων εντοπίστηκε και στο Μέτσοβο με το δήμαρχο να ζητεί από τους συμπολίτες του αυξημένη προσοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ