Χάρη στην κινητοποίηση των εθελοντών και δύο φιλοζωικών φορέων (Dogs’ Voice, A Little Shelter), που οργάνωσαν την επιχείρηση διάσωσης, τα περισσότερα από τα σκυλιά τα οποία ζούσαν σ’ ένα χωράφι στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας σε άθλιες συνθήκες βρίσκονται πλέον στον Μαρκόπουλο Αττικής στις εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου Αθηνών και εκεί τους γίνονται θεραπείες, αποπαρασιτώσεις, εμβολιασμοί ώστε να συνέλθουν από την κακοποίηση την οποία βιώναν για καιρό.

Όσα έχρηζαν νοσηλείας έχουν πάει ήδη σε κλινικές και κτηνιατρεία και όλα τα άλλα εξετάζονται από τους κτηνιάτρους της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.)

Παράλληλα την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου (13:00 έως 16:00) μπορείτε να δείτε στο Markopoulo Park (είσοδος Β Πύλη) τα σκυλιά (ενήλικα και κουτάβια) τα οποία είναι σε καλύτερη κατάσταση και μπορούν να υιοθετηθούν άμεσα σε σχέση με τα υπόλοιπα τα οποία χρειάζονται χρόνο για να συνέλθουν.

Η Μ.Κ.Ο. Dogs’ Voice για την επιχείρηση διάσωσης – μεταφοράς των περίπου 100 άρρωστων ζώων (ενήλικων και κουταβιών), όπως θα δείτε εδώ, επισημαίνει τα εξής στις 8 Δεκεμβρίου: «Δεν πέρασαν ούτε 4 μήνες από τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης πυρόπληκτων ζώων στο Γαλάτσι για να προστεθεί τέλη Νοεμβρίου μια ακόμα. Αυτή των αδέσποτων ζώων του καταφυγίου του Δήμου Ζηρού που φιλοξενούνται σε δομή στο Μαρκόπουλο.

Το ευτύχημα, όπως και την προηγούμενη φορά, είναι ότι σε όλο αυτό συνεργαζόμαστε οι οργανώσεις άριστα και με συνέπεια και όταν μπορούμε σε αυτή τη ζωή να λειτουργούμε ομαδικά είναι αποδεδειγμένο ότι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.

Το πιο σημαντικό για εμάς είναι το νομικό κομμάτι καθώς τα ζώα θέλουν δε θέλουν με εμάς που έμπλεξαν θα γίνουν καλά και θα πάνε σε σπίτια. Όμως αυτοί που δεν θα πάνε σπίτι τους χωρίς συνέπειες είναι η πρόεδρος φιλοζωικής του Δήμου Ζηρού που συνετέλεσε στο να έρθουν τα ζώα σε αυτή την εξαθλίωση, ο αντιδήμαρχος που είναι και κτηνίατρος και ο Δήμαρχος που απλά έδωσε ένα χωράφι για να τα ξεφορτωθεί όσο  πληρωνόντουσαν τιμολόγια δεξιά και αριστερά για τροφές και κτηνιατρικές δαπάνες που στα συγκεκριμένα ζώα τουλάχιστον δεν έγιναν ποτέ.

Αναμένουμε την πρώτη καταδικαστική απόφαση αιρετών για κακοποίηση ζώων με το νέο πλαίσιο ποινής, ο βασανισμός ζώων είναι πλέον κακούργημα. Ας γίνει αυτή η ιστορία ένα μήνυμα ότι δεν υπάρχει πια περιθώριο να φέρεσαι στα ζώα σαν να είναι σκουπίδια.

Αυτό που μας κρατάει πραγματικά αισιόδοξους είναι η νέα γενιά. Παιδιά 18 -28 ετών που τρέχουν, καταγγέλλουν, ασχολούνται, έρχονται στον εθελοντισμό και είμαστε σίγουροι ότι και οι μικρότεροι θα είναι ακόμα καλύτεροι από όλους μας. Λίγα χρόνια έμειναν για να τελειώσουμε οριστικά με αυτές τις εικόνες ντροπής. Να το πιστεύετε και εσείς».

zoosos.g

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here