Ολοκληρωτικά στους ώμους των στρατιωτικών έχει πέσει το βάρος της επιτήρησης των δομών και των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Ηπείρου, στις οποίες προσφέρουν υπηρεσίες επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Κι αυτό σε μία περίοδο που οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός λόγω των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων και έχουν ανάγκη όλο το προσωπικό τους για κάθε ενδεχόμενο.

Η Ένωση Στρατιωτικών
Το θέμα επαναφέρει η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου, η οποία με επιστολή της προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), την 8η Ταξιαρχία και τους Ηπειρώτες βουλευτές απευθύνει έκκληση για απεμπλοκή του στρατιωτικού προσωπικού από τις προσφυγικές δομές.

Όπως επισημαίνει, η ΕΣΠΕΗΠ, «δυστυχώς συνεχίζεται έως και σήμερα η εκτέλεση υπηρεσιών από τους στρατιωτικούς παρότι έχει περάσει μεγάλο διάστημα και δεν υπάρχει πλέον το ζήτημα της άμεσης επέμβασης των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω της κατάστασης στο μεταναστευτικό – προσφυγικό όπως τέσσερα έτη πριν.

Οι υπηρεσίες αυτές γίνονται στις δομές κέντρων φιλοξενίας μεταναστών –προσφύγων στην Ήπειρο, στις οποίες εκτελεί υπηρεσίες προσωπικό μόνο των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω του ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα απεμπλέξει το προσωπικό της».
Άμεση απεμπλοκή

Η Ένωση ζητάει λοιπόν, για ακόμη μια φορά, την άμεση απεμπλοκή όλων των στρατιωτικών οι οποίοι συνεχίζουν εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια να εκτελούν άοπλες υπηρεσίες σε κέντρα μεταναστών και την επιστροφή στα στρατιωτικά τους καθήκοντα σε μια χρονική περίοδο που οι εξωτερικές απειλές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και η πατρίδα τους χρειάζεται περισσότερο από ποτέ.

Όπως σημειώνει, οι στρατιωτικοί εκτελούν 60 υπηρεσίες μηνιαίως σε τοπικές προσφυγικές δομές, κάτι που δεν είναι στην αποστολή τους εν μέσω επιφυλακής, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στο θέμα της προστασίας τους από την πανδημία, καθώς έχουν παρατηρηθεί αυξημένα κρούσματα σε κέντρα της περιοχής μας.

Η πρότασή μας αυτή είναι εφικτή και την θέτουμε υπόψη στην Στρατιωτική Ηγεσία.

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) παρακαλείται για την ενημέρωσή της και για τις κατά την κρίση της ενέργειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here