Ένα νέο κρούσμα κορονοϊού προέκυψε από την εξέταση των 45 δειγμάτων που είχε λάβει ο ΕΟΔΥ χθες από την Παραμυθιά και είχαν σταλεί στο Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το κρούσμα αφορά γυναίκα ηλικίας 40 ετών, συγγενικού προσώπου των ήδη επιβεβαιωμένων, από την οποία ελήφθη δείγμα στο πλαίσιο της διενεργούμενης ιχνηλάτησης.

Όλα τα δείγματα που είχαν σταλεί την Τετάρτη στο Εργαστήριο Πατρών ήταν αρνητικά και αναμένονται τα αποτελέσματα για τα 40 που στάλθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ.

Στο Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων χθες εξετάστηκαν ανά νοσοκομείο τα εξής δείγματα:

Άρτα 18, Χατζηκώστα 25, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων 32, Πρέβεζα 4, Λευκάδα 6, Κέρκυρα 5, ΚΟΜΥ (Παραμυθιά) 45, Φιλιάτες 14. Σύνολο 149. Εκτός του ενός, τα άλλα ήταν αρνητικά.

Σχετικά με το ενδεχόμενο lockdown ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης ανέφερε: “Το απευχόμαστε. Προσπαθούμε με τις ενέργειες που κάνουμε να περιορίσουμε το φαινόμενο .Έχουμε προχωρήσει σε 2 απολυμάνσεις του Κ.Υ Υγείας σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία…”.

O Δήμαρχος υπογράμμισε σύμφωνα με το thespro.gr πως έγινε απολύμανση και στο εξεταστικό κέντρο όπου με συμμετοχή 100% οι μαθητές δίνουν τον δικό τους αγώνα στις Πανελλήνιες εξετάσεις, ενώ αναφερόμενος στην ψυχολογία του κόσμου σημείωσε πως οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν το νέο σκηνικό με ψυχραιμία…”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here