Φουντώνουν οι αντιδράσεις του Ηπειρωτισμού για την κυοφορούμενη απόφαση της κυβέρνησης να ανανεώσει τη θητεία της Προέδρου του κ. Χρυσάνθης (Χριστίνας) Βαγενά, προστατευόμενης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» παρουσίασε το θέμα με ρεπορτάζ πριν από ημέρες, ενώ τη Δευτέρα η αθηναϊκή εφημερίδα «Δημοκρατία» είχε εκτενή περιγραφή της κατάστασης, μεταφέροντας κι εκείνη την γενική απαίτηση για την απομάκρυνση της κ. Βαγενά και εν γένει της σημερινής διοίκησης.

Οι αντιδράσεις εστιάζονται κυρίως στην εγκατάλειψη του κληροδοτήματος από τη σημερινή διοίκηση στο έλεος του Θεού και επιτηδείων, που όπως καταγγέλθηκε το λυμαίνονται.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση αγνώστου (;) που, παριστάνοντας τον «παρκαδόρο» στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου, εισέπραττε δεκάευρα για τη στάθμευση αυτοκινήτων, αλλά με την εμφάνιση αστυνομικού εξαφανίστηκε.

Μεταξύ των άλλων καταγγέλλεται ακόμη στον «Π.Λ», ότι η διοίκηση του Ζαππείου δεν επέδειξε κανένα ενδιαφέρον για τον προσπορισμό εσόδων στο κληροδότημα, ενώ αποδίδονται στην Πρόεδρό του παραγοντίστικα παιχνίδια.

Ενδεικτική είναι η απόρριψη της πρότασης της εταιρίας «Σπέντζος Φίλμ», που ζήτησε να ενοικιάσει για την τρέχουσα σεζόν τον υπαίθριο σινεμά της «Αίγλης», έναντι του ποσού των 45.000 ευρώ.

Ένα πολύ καλό ποσό αν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι εδώ και παραπάνω από ένα χρόνο το Ζάππειο δεν εισπράττει ούτε ευρώ και κανένας δεν ενδιαφέρεται.

Από Ηπειρώτες της Αθήνας και της διανόησης εκφράζεται η ανησυχία, ότι έτσι απαξιώνεται το κληροδότημα για να δοθεί η εκμετάλλευσή του σε ιδιώτη, που θα εμφανιστεί ίσως ως σωτήρας- κάτι που είχε συζητηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά ταύτα η πρόεδρος κ. Βαγενά δε δείχνει να ενδιαφέρεται, πασχίζοντας όμως να παραμείνει στη θέση της πάση θυσία, επιστρατεύοντας διάφορους παράγοντες.

Η κ. Βαγενά με καταγωγή από τον Κατσικά Ιωαννίνων, υπήρξε δεξί χέρι- διευθύντρια του γραφείου του κ. Νίκου Κοτζιά όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών και μάλιστα φέρεται να είχε ουσιαστική συμμετοχή στη «Συμφωνία των Πρεσπών»!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here