ΑρχικήΉπειροςΓέφυρα Πλάκας… Ένα βήμα πριν την δημοπράτηση!

Γέφυρα Πλάκας… Ένα βήμα πριν την δημοπράτηση!

Δημοσιεύθηκε:

Στην τελική ευθεία για την δημοπράτηση της αναστήλωσης του γεφυριού της Πλάκας, βρίσκονται πλέον τα Υπουργεία Υποδομών και Πολιτισμού.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης που έγινε στην Αθήνα, το απόγευμα της Παρασκευής, ήταν από τις πιο ουσιαστικές, αλλά κι αυτή που κατέδειξε αφενός την πολύ σοβαρή και ουσιαστική δουλειά που έχει γίνει κι αφετέρου ότι οι διαδικασίες φτάνουν στο τέλος τους.

Παρότι όλες οι πλευρές αποφεύγουν να ανακοινώσουν ακριβές χρονοδιάγραμμα, στόχος είναι στα μέσα του καλοκαιριού να υπάρχει ανάδοχος του έργου!

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης παρέστησαν από τα Γιάννινα ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιάννης Λυκοτραφίτης και ο Γενικός Γραμματέας Αλέξανδρος Λάμπρου.

Όπως ανέφερε στο Epiruspost ο κ. Λάμπρου, η συνεδρίαση ήταν από τις πιο ουσιαστικές καθώς αποτυπώθηκε στην πράξη η πολύ ουσιαστική δουλειά που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Το Πολυτεχνείο ήταν αυτό που χειρίστηκε όλο το επιστημονικό κομμάτι και στη συνέχεια οι υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών προχώρησαν στην σύνταξη των τευχών δημοπράτησης του έργου.

Ο τρόπος με τον οποίο εργάστηκαν εντυπωσίασε ακόμη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο είναι συνήθως εξαιρετικά σχολαστικό με έργα τέτοιας διάστασης και σημασίας.

Παρότι όλοι αποφεύγουν να ανακοινώσουν επίσημα χρονοδιάγραμμα, όλα δείχνουν ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα υπάρχει δημοπράτηση του έργου και μέχρι τα μισά του καλοκαιριού θα έχει αναδειχθεί ανάδοχος.

Αν και από πολλές πλευρές, εκφράζονται ενστάσεις για καθυστερήσεις στο έργο, οι επιστήμονες θεωρούν ότι κάτι τέτοιο δεν έχει βάση. Κι αυτό γιατί πρόκειται για ένα έργο δύσκολο, πρωτόγνωρο μάλιστα για την Ελλάδα.

Άλλωστε πρόκειται για την πρώτη αναστήλωση γεφυριού, τέτοιας κλίμακας, που πραγματοποιείται στην χώρα και την δεύτερη στην Ευρώπη.

www.epiruspost.gr

Τελευταία νέα

Τραγωδία: Νεκρός 29χρονος σε φρικτό τροχαίο

Θανατηφόρο τροχαίο με ΙΧΕ και μηχανή σημειώθηκε περίπου στις 3:00μ.μ., το μεσημέρι της Τετάρτης στην Επαρχιακή Οδό Ανδραβίδας-Κυλλήνης,...

Στο μικροσκόπιο της Αρχής για ξέπλυμα μπαίνουν τα οικονομικά Μονών του Αγίου Όρους.

Στο μικροσκόπιο της Αρχής κατά της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα μπαίνουν τα οικονομικά...

Ελένη Μενεγάκη: Κόπηκε η τιράντα του φορέματός της στον «αέρα»

Ένα απρόοπτο προέκυψε στην Ελένη Μενεγάκη στον «αέρα» της εκπομπής της, το μεσημέρι της...

Βάνα Μπάρμπα: «Οι influencers είναι για τα reality, όχι για το θέατρο»

Για την κόρη της, την ασθένεια που τη φόβισε και την καταγγελία του ΣΕΗ,...

Περισσότερα

Τραγωδία: Νεκρός 29χρονος σε φρικτό τροχαίο

Θανατηφόρο τροχαίο με ΙΧΕ και μηχανή σημειώθηκε περίπου στις 3:00μ.μ., το μεσημέρι της Τετάρτης στην Επαρχιακή Οδό Ανδραβίδας-Κυλλήνης,...