Το κλάμα των κουταβιών που ήταν μέσα σε τσουβάλι σε καρότσα αγροτικού οχήματος στον χώρο στάθμευσης ενός σούπερ μάρκετ στην πόλη των Ιωαννίνων στάθηκε και η αιτία για να σωθούν καθώς ένας περαστικός ενημέρωσε σήμερα φιλόζωους της περιοχής και έτσι κλήθηκε επί τόπου και η Αστυνομία πριν ο δράστης καταφέρει να διαφύγει.

Ο δράστης αναγκάστηκε να οδηγήσει τους αστυνομικούς στο σημείο που ήταν η σκυλίτσα του.

Αν και αρχικά ισχυρίστηκε ότι τα σκυλάκια ήταν μιας αδέσποτης και τα πήρε μαζί του για να τα σώσει (!) όταν ζόρισαν τα πράγματα αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι όλα τα ζώα ήταν τα κουτάβια που γέννησε η δική του σκυλίτσα. Ο δράστης αναγκάστηκε να υποδείξει που ήταν το θηλυκό σκυλί του και να πάει μαζί με τους αστυνομικούς και τους φιλόζωους ως την αποθήκη του και εκεί έγινε και η επανένωση της μητέρας και των μωρών της.

Στον σταύλο του οι αστυνομικοί και οι φιλόζωοι είδαν τουλάχιστον 10 θηλυκά σκυλιά και αρκετά αρσενικά από τα οποία κανένα δεν είναι στειρωμένο, τσιπαρισμένο και εμβολιασμένο!

Η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια…

Οι εθελοντές της ομάδας «Animal Action Ioannina» περιγράφουν ως εξής αυτό που βίωσαν σήμερα: «Κάτοικος Ιωαννίνων έκλεισε 6 νεογέννητα κουταβάκια με κλειστά μάτια ακόμη της σκυλίτσας του σε τσουβάλι για να τα ξεφορτωθεί. Πριν τα πετάξει στη πόλη μας, σταμάτησε σε σούπερ μάρκετ να ψωνίσει πρώτα για να προλάβει μία προσφορά!!

Συμπολίτης μας που σταμάτησε επίσης στο σούπερ μάρκετ, άκουσε το κλάμα των μικρών, πλησίασε στη καρότσα του αγροτικού και είδε το τσουβάλι να κουνιέται. Μας τηλεφώνησε και εμείς με τη σειρά μας τηλεφωνήσαμε στην αστυνομία να τον προλάβουν πριν βγει και φύγει από το σούπερ μάρκετ και τον χάσουμε μέχρι να βρεθούμε και εμείς στο σημείο.

Η αστυνομία ήταν εκεί σε λίγα λεπτά, και οδήγησε τον κάτοχο τους στο τμήμα. Εκεί υποστήριξε μετά από συνομιλία με τον δικηγόρο του που τον “δασκάλεψε” πως τα κουταβάκια τα πήρε από αδέσποτη μανούλα της γειτονιάς του να τα υιοθετήσει για να τα σώσει!!

Ο καθόλου όμως ενημερωμένος δικηγόρος του για τη νομοθεσία δεν γνώριζε πως υπάρχουν και άλλα που ζητήσαμε για την τιμωρία του όπως μη κατάλληλη υποδομή μεταφοράς σκύλων, ήταν πάνω από 5 που μπορούσε να μεταφέρει, έκθεση κουταβιών σε κίνδυνο κ.ά. Το διοικητικό πρόστιμο που υπεβλήθη στον κάτοχο τους είναι 2.500 ευρώ.

Μετά του ζητήσαμε να μας πάει στη γειτονιά του να μας δείξει την αδέσποτη μανούλα για να παραμείνουν τα κουτάβια ζωντανά. Τότε άρχισε να τα “μασάει” και να απαντά σε εμάς και στους αστυνομικούς “ε! που να την βρω τώρα, αυτή σπάνια έρχεται εκεί, τα κουτάβια της είχε μόνο” και άλλα τρελά.

Του απαντήσαμε πως θα πάμε εκεί να την ψάχνουμε μέχρι να βρεθεί καθώς δικαίωμα περισυλλογής αδέσποτων έχουν μόνο οι Δήμοι και για κάθε κουτάβι που θα χάνει την ζωή του θα ζητάμε και την τιμωρία του για τον θάνατο τους.

Τα κουτάβια όταν τα είχαμε στην αστυνομία ήταν ήδη μερικά βήματα πριν τον θάνατο. Πήραμε γάλα, σύριγγες και με τους αστυνομικούς τα μεταφέραμε σε ζεστό δωμάτιο ανάβοντας όλα τα καλοριφέρ στο τέρμα και τα κρατήσαμε στη ζωή. Ο κάτοχος τους όμως τις κινήσεις αυτές δεν τις γνώριζε και είχε μείνει στην εικόνα των ετοιμοθάνατων κουταβιών.

Τρομοκρατημένος είπε την αλήθεια πως ήταν από την σκυλίτσα του και πως τα κουτάβια τα πήγαινε σε κτηνίατρο να δει την υγεία τους και μας οδήγησε με συνοδεία αστυνομικών στο στάβλο του όπου η σκυλίτσα βρέθηκε ξανά με τα κουταβάκια της.

Οι σκηνές που είδαμε συγκινητικές για εμάς και τους αστυνομικούς. Η σκυλίτσα να κουνά την ουρίτσα της από την χαρά της, να χοροπηδά ευτυχισμένη γύρω τους που τα είχε πάλι κοντά της και δεν σταματούσε να τα γλύφει.

Τα πήγαμε μέσα σε μία καλύβα που είχε ο κάτοχος, στρώσαμε να είναι ζεστά, η μανούλα τα έκλεισε στην αγκαλιά της και ο κάτοχος τους ενημερώθηκε από τους αστυνομικούς πως για κάθε κουτάβι που πιθανόν να χάσει την ζωή του πρέπει να ενημερώσει εμάς και την αστυνομία πλέον καθώς του αναφέραμε πως κάθε νεκρό κουτάβι θα μεταφέρεται σε κτηνίατρο για νεκροψία για τα αίτια θανάτου.

Τα κουταβάκια όταν μεγαλώσουν θα αναρτηθούν για υιοθεσία καθώς δεν θέλουμε να βρίσκονται στα χέρια του. Για όσους σκύλους έχει στο στάβλο θα προσκομίσει στην αστυνομία τα βιβλιάρια υγείας τους όπως υποχρεούται και θα ελέγχουμε την κατάσταση τους όποτε επιθυμούμε. Για εμάς και τον κάτοχό τους η συνέχεια έπεται στα δικαστήρια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ