Σε οικισμό Ρομά στο Πέραμα και στους Λογγάδες εντοπίζονται δύο από τις πολλές συρροές των τελευταίων ημερών στην περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων.

Στον οικισμό των Ρομά μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί πέντε κρούσματα, με τη διαδικασία ιχνηλάτησης να συνεχίζεται, ενώ έγινε και εκτεταμένος έλεγχος με rapid test.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν μετά από έλεγχο στις στενές επαφές μιας εγκυμονούσας, η οποία έκανε εισαγωγή αρχικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με αρνητικό τεστ, στη συνέχεια όμως αποχώρησε και πήγε στη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», όπου σε νέο τεστ βρέθηκε θετική.

Για έναν δύσκολο μήνα, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, έκανε λόγο ο δήμαρχος Ιωαννίνων σε δηλώσεις του. «Η κατάσταση σε όλη την Ήπειρο έχει επιδεινωθεί και υπάρχει μια ιδιαίτερη ανησυχία σε πανελλαδικό επίπεδο λόγω της μεγάλης ενδοοικογενειακής μετάδοσης της βρετανικής μετάλλαξης, παρά τον εμβολιασμό.

Τα μέτρα δεν εφαρμόζονται με επάρκεια και ενδεχομένως πάμε για πιο αυστηρά βραχείας διάρκειας για να ανασταλεί η μεταδοτικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ηπειρωτικός Αγών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here