ΑρχικήΉπειροςΓιώργος Δημητρίου για το θάνατο 65χρονου στο Καναλάκι: Τα Κέντρα Υγείας του...

Γιώργος Δημητρίου για το θάνατο 65χρονου στο Καναλάκι: Τα Κέντρα Υγείας του Δήμου Πάργας έγιναν θύμα της απαξίωσης και αποδόμησης του Ε.Σ.Υ. από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Δημοσιεύθηκε:

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Δημητρίου, μετά το τραγικό περιστατικό συμπολίτη μας που πέθανε περιμένοντας το ασθενοφόρο στο Καναλάκι Δήμου Πάργας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Τα Κέντρα Υγείας του Δήμου Πάργας έγιναν δυστυχώς ένα ακόμα θύμα της απαξίωσης και αποδόμησης του Ε.Σ.Υ. από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο βασικός πυλώνας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του τόπου μας, οδηγείται σε πλήρη εκφυλισμό. Κυβέρνηση και Υπουργείο “αγρόν αγοράζουν”, αφήνοντας τον τόπο μας, τους υγειονομικούς, τους διασώστες και τους πολίτες, επί ξύλου κρεμάμενους.

Το περιστατικό του συμπολίτη μας που μεταφέρθηκε με το αυτοκίνητο της αστυνομία στο Κέντρο υγείας εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση.

Η πλήρης υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και όλων των δομών μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο εμφανής, ακόμη και στους πιο δύσπιστους. Απαιτούμε έμπρακτη λύση των προβλημάτων, με μία κυβέρνηση αδιάφορη για το Νομό της Πρέβεζας, ανάλγητη και εμμονική για τη Δημόσια Υγεία.

Το ότι τα ασθενοφόρα πρέπει να λειτουργούν και να εγγυώνται την ταχύτερη δυνατή διακομιδή ασθενών και τραυματιών είναι αυτονόητο για κάθε νοήμονα πολίτη. Δε θα επιτρέψουμε να ξαναδούμε εικόνες που παραπέμπουν σε τριτοκοσμική χώρα, πόσο μάλλον στο Νομό μας, εις βάρος της υγείας των ανθρώπων του.

Απαιτούμε άμεση στελέχωση, λειτουργικά οχήματα και εξοπλισμό του ΕΚΑΒ εδώ και τώρα, δίχως την παραμικρή καθυστέρηση!» Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να καταλάβει η πολιτεία την κρισιμότητα του τομέα της υγείας;

Η άμεση πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, με την παράλληλη καθιέρωση κινήτρων για τις προσλήψεις αυτές, αποτελεί για μας κύριας ανάγκης προτεραιότητα αλλά και δέσμευσή μας.

 

 

Γιώργος Δημητρίου Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Πρέβεζας ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για το νομό Πρέβεζας.

Τελευταία νέα

Στη φυλακή καθηγητής που βίαζε σε ανήλικη όταν έκαναν ιδιαίτερα

Ποινή φυλάκισης 33 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε 53χρονο καθηγητή θετικών επιστημών, ο οποίος κρίθηκε...

Πρέβεζα: Θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες

Τον χαρακτηρισμό του ως "γδάρτης" επιβεβαίωσε ο Μάρτης για την Πρέβεζα.Μετά τις λιακάδες των...

Προχωρά η διαδικασία για την καταχώρηση της ονομασίας Γαρίδα και Σαρδέλα Αμβρακικού στο Μητρώο ΠΟΠ προϊόντων

Στην έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την παροχή υπηρεσιών καταχώρησης της ονομασίας...

Ιωάννινα: 24 Απριλίου θα συνεχιστεί η δίκη του 28χρονου που βίαζε 4χρονο αγοράκι με την ανοχή της μητέρας του

Εν μέσω αποδοκιμασιών αποχώρησε από το Στρατοδικείο Ιωαννίνων ο 28χρονος ποδοσφαιριστής ο οποίος κάθισε...

Περισσότερα

Στη φυλακή καθηγητής που βίαζε σε ανήλικη όταν έκαναν ιδιαίτερα

Ποινή φυλάκισης 33 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε 53χρονο καθηγητή θετικών επιστημών, ο οποίος κρίθηκε...
Αρέσει σε %d bloggers: