Σημείο αναφοράς αποτέλεσε και φέτος για την Πρέβεζα η γιορτή της σαρδέλας η οποία για περισσότερο από μισό αιώνα προσελκύει χιλιάδες κόσμου από την ευρύτερη περιοχή.

Η προετοιμασία στον χώρο του πάρκινγκ στο λιμάνι ξεκίνησε από νωρίς το πρωί της Κυριακής με το προσωπικό του Δήμου να φροντίζει όλες τις λεπτομέρειες της μεγάλης αυτής διοργάνωσης.

Από νωρίς το απόγευμα στήθηκαν οι ψησταριές και άρχισε το ψήσιμο της σαρδέλας την οποία συνόδευσε σαλάτα παρασκευασμένη από κηπευτικά της Πρέβεζας.

Η γιορτή ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το βράδυ με το καλωσόρισμα που απεύθυνε η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού Ελευθερία Αγγέλη καθώς και ο απερχόμενος Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης, οι οποίοι τόνισαν ότι ο θεσμός αυτός αναδεικνύει τη ναυτική παράδοση της Πρέβεζας καθώς και τα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας (όπως είναι η σαρδέλα και τα κηπευτικά) που παράγει η περιοχή.

Αμέσως μετά την σκυτάλη πήραν το χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας καθώς και συγκροτήματα από την Ζαχάρω Hλείας και τη Δράμα, παρουσιάζοντας ένα “μωσαϊκό” χορών από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Το γλέντι συνεχίστηκε σε παραδοσιακούς “δρόμους” από τους τραγουδιστές Κώστα Λεοντίδη και Λευτέρη Κωνσταντίνου, οι οποίοι με την συνοδεία της μουσικής τους ομάδας ερμήνευσαν δημοτικά τραγούδια με τον χορό να κρατά μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ