Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες για τον Αρτινό παπά ο οποίος φέρεται να βίασε ανήλικη στην μέσα στην εκκλησία όπου λειτουργούσε στα Κάτω Πατήσια.

Ο 37χρονος ιερέας, που είναι πατέρας τριών παιδιών, υπηρετούσε στην Ιερά Μητρόπολη Άρτας, και ήταν διάκονος του Μητροπολίτη επτά χρόνια.

Το 2015 μετακόμισε από την Άρτα στην Αθήνα αναζητώντας καλύτερες επαγγελματικές και κοινωνικές συνθήκες.

Το νέο περιστατικό βιασμού που έρχεται στο φως της δημοσιότητας έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Άρτας από όπου και κατάγεται ο γόνος οικογένειας κληρικών.

Ο ιερέας είχε βιάσει την κοπέλα, σύμφωνα με τις κατηγορίες, μέσα στην εκκλησία όπου λειτουργούσε στα Κάτω Πατήσια, στο γραφείο του, στο αυτοκίνητο.

Με βάση όσα αποκάλυψε η ανήλικη στους αστυνομικούς ο ιερέας τη βίαζε από τα μέσα του 2019 μέχρι τις αρχές του 2020. Μάλιστα, φαίνεται να το έκανε μετά από κάθε εξομολόγηση. Ο ιερέας δεν έμενε εκεί, αλλά είχε στείλει στην κοπέλα φωτογραφίες με τα γεννητικά του όργανα.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τον συγκεκριμένο ιερέα εδώ και καιρό. Όταν κρίθηκε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του ιερέα που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα κι αφού έψαξαν όλους τους χώρους στη συνέχεια κατάσχεσαν τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποίησαν βρήκαν να έχει στείλει στην ανήλικη μέσω messenger τις φωτογραφίες με τα γεννητικά του όργανα.

Το κορίτσι που κατήγγειλε την κόλαση που ζούσε στα χέρια του ιερέα, είδε μια ταινία, όπου υπήρχε περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης. Μέσα απ’ αυτό αναγνώρισε τον εαυτό της και αποφάσισε να μιλήσει. Στην αρχή αποκάλυψε όσα είχε ζήσει στις φίλες της και στη συνέχεια στη μητέρα της.

Αμέσως η οικογένεια της 16χρονης κατήγγειλαν στις αστυνομικές αρχές τα όσα τους είχε περιγράψει η κόρη τους, ταραγμένη και με δάκρυα στα μάτια. Όπως ανέφερε η 16χρονη, ο ιερέας την βιάσει αρκετές φορές, καθώς μετά από την εξομολόγησή της μετά το κατηχητικό, την καλούσε στο γραφείο του ή σε άλλους χώρους ή την οδηγούσε μέχρι και στο αυτοκίνητό του όπου και τη βίαζε.

Μάλιστα της έλεγε: «είμαι πατέρας σου, φίλος σου και πρόσωπο της εμπιστοσύνης σου». Της είχε ζητήσει να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της, ενώ οι αστυνομικοί ερευνούν αν έχει κάνει κάτι ανάλογο και με άλλα κορίτσια.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ιερέας είναι ένα άτομο που καταφέρνει να χειρίζεται καλά τα παιδιά και να τα ελέγχει. Τον παρακολουθούσαν εδώ και δύο μήνες ώστε να καταγράψουν αν υπήρχαν ύποπτες κινήσεις και με άλλα κορίτσια. Δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να ζητήσουν τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του, να δοθούν δηλαδή στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του και το όνομά του προκειμένου να εξακριβωθεί αν είχε ασελγήσει και σε άλλα κορίτσια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ