ΑρχικήΉπειροςGuardian: Η Ήπειρος ανάμεσα στα πιο βιώσιμα μέρη για ταξίδι το 2022

Guardian: Η Ήπειρος ανάμεσα στα πιο βιώσιμα μέρη για ταξίδι το 2022

Δημοσιεύθηκε:

Η εφημερίδα Guardian συγκέντρωσε 22 από τα πιο βιώσιμα μέρη του πλανήτη που οι ταξιδιωτικοί συντάκτες θέλουν να επισκεφτούν και ανάμεσά τους βρίσκεται και η Ελλάδα με πρωταγωνίστρια τη Θεσσαλονίκη και την ακτογραμμή της Ηπείρου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα και τον συντάκτη John Malathronas, η ακτή της Ηπείρου είναι μια από τις πιο όμορφες της Ελλάδας. Παρά, όμως, τις προσβάσιμες παραλίες της, δεν μετρά πολλούς επισκέπτες.

Η Πάργα συγκεκριμένα, χτισμένη πάνω από έναν πανέμορφο κόλπο, δεν είναι ένα θέρετρο τόσο δημοφιλές όσο άλλα. Τα διάφανα νερά της όμως, σε συνδυασμό με τη Φύση της, μπλέκονται στο μυαλό του συντάκτη με τη… Βραζιλία.

Πιο βόρεια, τα Σύβοτα, συνθέτουν μια ιδιαίτερη εικόνα σε αυτούς που αγαπούν την Ελλάδα, με ένα ορεινό χωριό πάνω από μια εξαιρετική ακτή, με τα δέντρα να θυμίζουν νορβηγικό φιορδ. Συν τοις άλλοις, τα 5 αρχαία θέατρα της περιοχής προωθούνται ως μέρος ενός νέου «αρχαιολογικού μονοπατιού». Η Αρχαία Γιτάνα, η «ρομαντική» Δωδώνη, όπως επίσης και το αρχαίο θέατρο της Νικόπολης είναι σίγουρα στάσεις στην περιοχή για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στην αρχαιότητα.

Η Πρέβεζα, από την άλλη, είναι μια απολαυστική, χαλαρή πόλη που αξίζει να εξερευνήσει κάποιος, τόσο ως ορμητήριο, όσο και ως επιλογή διακοπών, με όμορφες και ήσυχες παραλίες για το καλοκαίρι.

Τελευταία νέα

Ζητείται Υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι

Ζητείται υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938626538

Μειώθηκε ο πληθυσμός μέσα σε μια δεκαετία στο Δήμο Πάργας

Τους επίσημους πίνακες με τα στατιστικά της απογραφής του 2021 έδωσε στη δημοσιότητα η...

“Κυριακή στο Χωριό Ξανά” στην Αγιά Πάργας

Η εκπομπή «Κυριακή στο χωριό ξανά» με τον Κωστή Ζαφειράκη που μεταδίδεται την Κυριακή...

Μειώθηκε ο πληθυσμός μέσα σε μια δεκαετία κατά 4,9% στην Π.Ε Πρέβεζας

Τους επίσημους πίνακες με τα στατιστικά της απογραφής του 2021 έδωσε στη δημοσιότητα η...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: